- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Две тачке на широке приче – од селектора и рекордера

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Драган Стојковић Пикси
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Србија је победила Црну Гору у Подгорици са 2:0 и после два кола на старту квалификација за Европско првенство заузима прво место у групи Г са максималним учинком од шест бодова, без примљеног гола на две утакмице.
Наравно, замерке увек могу да се нађу, вероватно има и данас међу љубитељима фудбала у Србији оних који потенцирају „ружноћу“ синоћне утакмице под Горицом.
Они најзагриженији „хејтери“ већ су синоћ почели са кампањом и причом како ће нас Мађарска надиграти у групи, иако до дуела са њима има пола године и ко зна шта може да се деси до тада, у каквим тимовима ће наступити.
Ипак, као што рече селектор Драган Стојковић после меча у Подгорици, више од овог што су Орлови урадили не може.
„Не мислим о Мађарима, већ само о Србији. Имамо шест бодова, нисмо примили гол. Не можемо више бодова, из УЕФА не дају. Мотивисано чекамо 20. јун и меч са Бугарском“, истакао је Пикси.
Наравно, има доста ствари за критиковање у игри нашег тима, далеко од тога да је све било бајно, али победи се у зубе не гледа.
Можда ми, навијачи, лако заборављамо, али у прошлости, чак и када смо доминирали на неким утакмицама, често нам је недостајао тај убилачки инстинкт, да завршимо посао и дотучемо противника.
Данас, посебно од доласка Драгана Стојковића Пиксија на клупу Србије, имамо неколицину егзекутора и можемо да бирамо ко ће да нам решава утакмице.
Александар Митровић можда није у препознатљивој форми, али вредеће нам наш рекордер онда када буде најпотребније. Влаховић је, с друге стране, био гладан голова синоћ и управо му се десило оно што му је требало.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
СПОРТ
Душанова порука лети преко Јадрана: „Ружан период је иза мене“
Није се скоро десило да Александар Митровић одигра две утакмице за Србију у квалификацијама, а да не постигне бар један гол. Али, та га је несрећа задесила баш у овом циклусу.
Очигледно под теретом потенцијалне суспензије у Енглеској, где јавност тражи његову главу и 10 утакмица забране играња због сукоба са судијом Крисом Каваном на мечу ФА купа против Манечстер јунајутеда, Митровић није личио на себе ни против Литваније ни Црне Горе.
Био је одсечен, посебно у Подгорици где се љутио на саиграче који га нису пратили у дуелима са Савићем и Вујачићем па су му лако одузимали лопту. Питали су га новинари после меча и за ту суспензију у Енглеској, али није смео да прича јер је процес у току.

„Враћам се сутра у Лондон па ћемо да видимо. Не желим ништа да кажем да не бих погоршао своју позицију“, рекао је Митровић.

Такође, на дан утакмице се појавила спекулација да је Манчестер јунајтед одустао од ангажовања Митровића после инцидента са судијом у ФА купу. И такви аброви могу да помуте мозак фудбалеру, па
Ипак, после свега, Митровић је рекао да му је пријало ово окупљање.
„Јесте, сигурно, посебно јер од Светског првенства нисмо били овако заједно, сви на окупу. Мислим да је свима пријало окупљање и позитивна слика коју смо послали“, закључио је Митровић.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала