- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душанова порука лети преко Јадрана: „Ружан период је иза мене“

© AP Photo / Risto BozovicДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Репрезентација Србије је уписала и другу победу у квалификацијама за Европско првенство у Немачкој. Није било лепршаво, али два гола Душана Влаховића преломила су меч у Подгорици у корист Орлова и донела стопроцентни учинак нашем тиму после два кола.
Задовољна је Србија, а задовољан је и Влаховић, који је у протеклих месец дана свашта претурио преко главе, посебно у Јувентусу, где се мучио јер није могао да постигне гол на неколико утакмица, чак ни из пенала.
А онда је доашао у Србију, и са три поготка на два меча истакао кандидатуру за водећег стрелца у квалификацијама за Европско првенство 2024.
Сјајним кретањем и ударцем левицом у 78. минуту утишао је око 10.000 навијача Црне Горе, а другим голом на пас Лукића у надокнади послао их кући. Јака порука српског голгетера из Подгорице већ је одлетела преко Јадрана, правац у Торино.
На питање новинара да ли очекује да ће прорадити у Јувентусу, Душан одговара:
“Ја са надам да хоћу. Наравно да би ми било јако драго. Ушао сам сад су серију, два поготка данас. Радићу јако да то остварим. Надам се најбољем. Немам притисак, моје је да наставим да радим јако. Ружан период без гола је иза мене, надам се да ће нови доћи", поручио је Влаховић.
Дакле, квалитет је неспоран, форма је изгледа опет ту, само још да саиграчи у Торину почну да креирају шансе за свог центарфора - за голове не треба да брину.
Не треба да брине ни селектор Драган Стојковић Пикси. План Орлова на старту похода на ЕУРО у Немачкој је спроведен, без обзира на мање трзавице у Подгорици. Нико није ни очекивао да ће бити лако нашем тиму.
„Знали смо да је Црна Гора тврда са одличном атмосфером и да може да нам створи потешкоће. Јако сам срећан, важна победа за нас, важно је било да овај први циклус затворимо са шест бодова и максималним учинком“, закључио је Душан Влаховић.
Споменимо на крају да Србин дели треће место на листи стрелаца у квалификацијама за ЕУРО заједно са Лукакуом (Белгија), Гунарсоном (Исланд) и Штефеном (Швајцарска), сви имају по три поготка.
Испред њих су само Роналдо (Португалија, 4) и водећи Расмус Хојлунд (Данска, 5).
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Андрија Делибашић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
СПОРТ
Јоветић, Савић и стадион Под Горицом – за Делибашићеву победу, Србију и Црну Гору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала