- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јоветић, Савић и стадион Под Горицом – за Делибашићеву победу, Србију и Црну Гору

© AFP 2023 / KOCA SULEJMANOVIC Андрија Делибашић
Андрија Делибашић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Фудбалери Србије поносно су певали „Боже правде“ док је публика на „Стадиону под Горицом“ аплудирала, а српски навијачи узвратили су такође снажним аплаузом када је развијен транспарент за Андрију Делибашића, црногорског фудбалера који је наступао за Партизан, а који се тренутно лечи од тешке болести.
Лепе и дирљиве сцене стигле су у понедељак увече из Подгорице одакле је послата слика правог спортског навијања. Србија је славила у другом колу квалификација за Европско првенство против Црне Горе (2:0), али у неким тренуцима фудбал је био у другом плану.
Најпре је фудбалере посебно дирнуо аплауз са којим је дочекана српска химна, да би потом почело скандирање фудбалеру који је оставио трага у обе земље.
Андрија Делибашић, фудбалер који је посебно драг навијачима Партизана за који је забележио јубиларних сто наступа, тренутно се бори против рака, а на „Стадиону под Горицом“ развијен је транспарент овом бившем црногорском репрезентативцу.
Делибашић је у Партизану остао упамћен по томе што је био једини стрелац за црно-беле у Лиги шампиона када је клуб први пут изборио пласман на то такмичење.
„Андрија, победи још једном“, писало је на платну, а када су видели ове речи српски навијачи поздравили су дирљив гест аплаузом. Транспарент и подршка Делибашићу нису прошли незапажено ни код фубдалера, а посебну поруку за њега је имао Стеван Јоветић, капитен репрезентације Црне горе и такође бивши фубдалер Партизана, који верује да ће Андрија побетии болест.
„Хоће! Андрија је наш супер друг, много га волимо, био сам срећан због скандирања. Верујем, убеђен сам у победу, сви смо ту за њега“, рекао је Јоветић.
Када је реч самој утакмици Јоветић је упркос поразу задовољан игром својих саиграча,.
„Искрено, ово је једна од наших најбољих утакмица, Србија има озбиљан квалитет и велики ростер. Није било нимало лако. Били смо у првом делу меча много бољи, у другом сам имао ону. Да сам погодио, била би друга прича. Заслужили смо најмање реми. Желим да честитам мојим саиграчима, да им кажем да ако будемо овако играли идемо на Европско првенство. Морам да се захвалим публици јер је била фантастична, да увек навијају овако и долазе у овом броју. Са њима можемо далеко“, рекао је Јоветић.
Бивши фудбалер Партизана честитао је Србији и поручио да жели да обе земље оду на Европско првенство.
„Можемо очекивати да у јуну играм свих 90 минута. Увек дајем максимум и вечерас сам, нисам тражио измену. Играо сам 25 минута после ударца и нисам хтео жив да изађем. Када сам изашао дизао сам публику, најтеже је гледати утакмицу. Криво ми је што смо из првог ударца добили гол. Честитам играчима Србије, други део су одиграли добро и желим им све најбоље. Да заједно идемо на Европско првенство“, рекао је Јоветић.
Стефан Савић сматра да Црна Гора није заслужила пораз и да су пресудили детаљи, а када је реч о његовим жељама исте су као и код Јоветића – Србија и Црна Гора заједно оду на Европско првенство.
„Нисмо заслужили пораз. Одиграли смо на изузетно високом нивоу, борили се од првог до последњег минута, али фудбал је такав, какав је. Србија је казнила наше промашаје и мали пад концентрације. Настављамо са борбом, верујем да заједно са Србијом можемо да изборимо пласман на Европско првенство, да можемо да стигнемо до првог великог такмичења у историји“, истакао је Савић.
У емисији „Спутњик спорт“ новинари спортске редакције осврнули су се на квалификације за Европско првенство у фудбалу, као и завршну трку Партизана и Црвене звезде за пласман у Топ осам Евролиге.
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
СПОРТ
Влаховић је Пиксијев џокер – Србији три бода у Подгорици
Сергеј Пињајев - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
СПОРТ
Руски „кец из рукава“ – рекорд и важне речи ментора: „Ако не знаш шта ћеш – додај Сергеју!“
Босна и Херцеговина  - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
СПОРТ
„Пара кофер“ дошао главе Босанцима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала