- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић новим трипл-даблом срушио Филаделфију: Ембид „побегао“ – Србин писао историју

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, одиграо је сјајну утакмицу и са Денвером савладао Филаделфију резултатом 116:111. Маестрални српски ас уписао је нови трипл-дабл учинак, док је његов главни конкурент за освајање награда за најбољег кошаркаша у НБА избегао овај сусрет и то већ трећу годину заредом.
Денвер Нагетси вратили су се победничком низу, уписали су четврти узастопни тријумф, а било би чудо да нису поред Николе Јокића који је још једном правио чуда на паркету.
Српски кошаркаш је за 35 минута постигао 25 поена, чак 17 скокова и 12 асистенција чиме је постао тек трећи кошаркаш у историји НБА лиге који је у једној сезони имао десет утакмица са више од 20 поена, 15 скокова и десет асистенција. Пре Николе то су успели да ураде само Вилтон Чемберлен и Оскар Роберстон.
Јокић је имао фантастично шутерско вече односно осам кошева од 11 шутева, док је изгубио само две лопте. Требало је и са друге стране да видимо велики број поена од Џоела Ембида, прве звезде Филаделфије, међутим кандидат за титулу најбољег кошаркаша НБА повредио се пред сусрет са Нагетсима.
Ембидова повреда не би била чудне природе да овај кошаркаш већ трећу годину заредом није спречен да игра против Јокића у Денверу у тренцуима када би њихов међусобни окршај могао да преломи ко ће однети чувено признање за најбољег играча у сезони.
Српски ас се ипак није уплашио као његов главни ривал, па је изашао на паркет што се испоставило као добра одлука јер би се Нагести помучили без њега, с обзиром да је Филалдефија почела да прети у последњој деоници.
Од највеће помоћи Јокићу је био одлични Џамал Мареј који је забележио 19 поена, пет скокова и седам асистенција, док је најефикаснији играч на мечу био Тајрис Мекси који је за Филаделфију убацио 29 поена и уписао четири скока уз пет асистенција.
Филаделфија је имала проблем јер на располагању није имала ни Џејмса Хардена, међутим Нагести су озбиљно приступили ослабљеном ривалу и изборили како тимски важну, тако и важну победу за Јокића који је показао Ембиду да је још увек у трци.
Остали резултати:
Детроит – Милвоки 117:126
Индијана – Далас 104:127
Њујорк – Хјустон 137:115
Јута – Финикс 103:117
Портланд – Њу Орлеанс 90:124
Сакраменто – Минесота 115:119
Лос Анђелес Клиперси – Чикаго 124:112
У емисији „Спутњик спорт“ новинари спортске редакције осврнули су се на квалификације за Европско првенство у фудбалу, као и завршну трку Партизана и Црвене звезде за пласман у Топ осам Евролиге.
Александар Везенков - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
СПОРТ
Бугарин под лупом после фијаска у Београду: „Американци се питају – шта је он?“
Амерички кошаркаш српског порекла Саша Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
СПОРТ
Велико изненађење – млади српски кошаркаш иде у пензију
Баскет на Црвеном тргу - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
СПОРТ
Спектакл на Црвеном тргу – и бронза за Партизан: „Москва остаје у прелепом сећању“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала