- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срамоћење америчког фаворита: Ембид избегао сусрет са Јокићем – „Нестала особа“

© AP Photo / Matt SlocumЏоел Ембид и Никола Јокић
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Све је било спремно за окршај Николе Јокића и Џоела Ембида у Денверу, али пред утакмицу догодила се већ испричана прича. Ембид се повредио и избегао гостовање на ком се није појавио од сезоне 2019/2020 . Навијачи Негтса тим поводом носили су плакате са Ембидовом фотографијом уз натпис „Нестала особа. Последњи пут виђен у Денверу 2019. године“.
Био први у трци за најбољег играча у НБА лиги или не Никола Јокић не плаши се да изађе на мегдан највећим ривалима и покаж шта зна. То је урадио и против Филаделфије, међутим упечатљивије од његовог трипл-дабла било је „бежање“ Џоела Ембида од утакмице у Денверу.
Ембид који је Јокићев главни конкурент за награду најбољег играча у НБА актуелне сезоне пожалио се пред сусрет са Нагестима на бол у десном листу, због чега је Филаделфија одлучила да њихова прва звезда одмори.
Међутим, Камерунац није ни свестан колико је себи нашкодио тиме што због мање повреде није на трен јер се сада нашао на удару због избегавања утакмице у Денверу где није играо још од сезоне 2019/2020. Одмах се Ембидова одлука повезала са тим да се боји да изађе на црту Јокићу, а гест се није допао чак ни Кендрику Перкинсу који је донедавно критиковао Јокића.
„Не можете да излетите из овакве утакмице. Када дође до ових мечева, а имам глас за МВП, запамтићу овај тренутак“, рекао је Перкинс који је касније на друштвеним режама потврдио да му је Ембид „пао у очима“.
„Волим Ембида, али никако није требало да допусти овакву прилику Јокићу да се врати“, написао је Перкинс.
Непријатно изненађен био је и Кевин Гарнет, некадашњи ас Миносоте, Бостона и Бруклина.
„Џоел седи на клупи или не игра? Мислио сам да ћемо имати МВП окршај да затворимо трку“, зачуђено је прокоментарисао Гарнет.
Поред коментара ван терена, било је и плаката за који су били заслужени млађи љубитељи кошарке.
„Нестала особа. Последњи пут виђен у Денверу 2019. године“, писало је на плакатима уз фотографију Ембида коју су дечаци делили и показивали наричито после утакмице и Николиног трипл-дабла.
У трци за награду најбољег кошаркаша актуелне сезоне у НБА већ је дошло до промена, а нема сумње да је Ембид својим „бегом“ помогао Јокићу који би могао поново да поведе.
Меч са Денвером је 14. меч који Ембид пропушта од почетка сезоне. Само је Бил Валтон у целој историји НБА успео да освоји титулу најбољег играча са преко 12 пропуштених утакмица.
После оваквог еста Ембида очекивао се Јокићев коментар, а српски ас само је потврдио и доказао какав изузетан спортски дух гаји.
„Ембид даје 35 поена по мечу и то довољно говори, фалио им је Харден, а увек иде лопта Џоелу. Мислим да им је било јако тешко да играју, али су играли добро до треће четвртине, па имали добар период у четвртој. Нисам баш размишљао о томе да ли ће играти или не, то не мења мој приступ. Мислим да је сјајан играч, да ће бити запамћен као један од најдоминантијих икада у НБА лиги. Човек је звер, може да одлучи меч на толико начина... Све може!“, рекао је Јокић по завршетку меча.
Са друге стране Ембид није тако често налазио лепе речи за српског кошаркаша, а недавно га је чак и првоцирао.
„Не размишљам на тај начин, зашто бих себи ставио ту пресију да морам да освојим титулу. Нисам чак ни близу врха те листе, нисам двоструки МВП, нисам до сада био члан прве Ол-стар НБА петорке, нисам освојио ништа. Зашто је притисак на мени да урадим нешто када има много тих других који имају награде и ништа нису урадили“, рекао је недавно Ембид.
Иако је деловало да је Камерунац престигао Јокића и да је српском кошаркашу ове године награда измакла из руку, делује да би Ембид сам себи могао да је одузме и по трећи пут стави у руке Џокеру.
У емисији „Спутњик спорт“ новинари спортске редакције осврнули су се на квалификације за Европско првенство у фудбалу, као и завршну трку Партизана и Црвене звезде за пласман у Топ осам Евролиге.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
СПОРТ
Јокић новим трипл-даблом срушио Филаделфију: Ембид „побегао“ – Србин писао историју
Александар Везенков - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
СПОРТ
Бугарин под лупом после фијаска у Београду: „Американци се питају – шта је он?“
Амерички кошаркаш српског порекла Саша Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
СПОРТ
Велико изненађење – млади српски кошаркаш иде у пензију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала