- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Северна Кореја представила нове нуклеарне бојеве главе /фото/

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceКим Џонг Ун поред нуклеарне бојеве главе хвасан-31
Ким Џонг Ун поред нуклеарне бојеве главе хвасан-31 - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Северна Кореја представила је нове, мање нуклеарне бојеве главе, а лидер те земље Ким Џонг Ун посетио је Институт нуклеарног наоружања и позвао на повећање производње те врсте оружја.
Ким Џонг Ун је истакао да непријатељ Северне Кореје није ниједна држава или посебна група људи, већ сам рат и нуклеарно разарање, јавила је данас државна севернокорејска агенција КЦНА.
Политика проширења нуклеарног арсенала Северне Кореје је усмерена искључиво на одбрану земље и регионалног мира и стабилности, рекао је Ким Џонг Ун.
Он је истакао да треба континуирано тежити сталном јачању нуклеарне силе, јер „када смо спремни да користимо нуклеарно оружје било када и било где“ и „ако смо моћна и супериорна нуклеарна сила, непријатељ би нас се плашио и не би смео да провоцира наш државни суверенитет, систем и народ“.
Фотографије нових, мањих нуклеарних бојевих глава, названих Хвасан-31, које је објавила КЦНА, изазвале су забринутост међу стручњацима, преноси Ројтерс.
Професор нуклеарног инжењерства на Националном универитету у Сеулу Куне Ј. Сух оценио је да су нуклеарне бојеве главе Северне Кореје вероватно побољшане у односу на 2016. годину.
„Имају нешто моћније, на мањем простору...То је забрињавајуће“, рекао је Сух.
Ванредни професор са америчког Института међународних студија за неширење нуклеарног оружја у Мидлберију Џорџ Вилијам Херберт изјавио је да фотографије сугеришу да севернокорејско нуклеарно оружје „има побољшану величину, а вероватно и напреднији дизајн“.
Интерконтинентална балистичка ракета Северне Кореје - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Какве све балистичке ракете поседује Северна Кореја и могу ли стићи до Америке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала