- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трансродна особа убила троје деце и троје одраслих у хришћанској школи у САД /видео, фото/

© AP PhotoПуцњава у школи у Нешвилу
Пуцњава у школи у Нешвилу - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Одри Хејл (28), трансродна жена из Нешвила, идентификована је као нападач на приватну хришћанску школи у том граду у америчкој држави Тенеси, у којем су убијена три детета и три одрасле особе.
Хејлова, бивша ученица ове школе, дошла је у њу наоружана са две полуаутоматске пушке и пиштољем, саопштила је полиција. Она је убила три деветогодишња детета, ученика школе, као и троје запослених, старих између 60 и 61 годину, наводе амерички медији. Потом је са другог спрата школе пуцала на полицајце који су се приближавали згради, да би је полицијски тим убио у ходнику школе.
Полиција није изнела детаље о могућем мотиву напада, мада претпоставља да је у питању нека врста огорчености на школу код Хејлове, која је некада похађала ту установу.
Она није имала криминални досије пре ове масовне пуцњаве, а у њеној кући нађено је још оружја – две сачмарице, од којих једна са скраћеном цеви.
Код убијене жене која је извела напад нађене су и детаљне мапе школе као и други докази који указују на то да је напад пажљиво планиран.
Халеова се бавила графичким дизајном, а прошле године је дипломирала на Носи колеџу за уметност и дизајн, где је награђивана за успехе наводе амерички медији. Рођена је као жена, а представљала се као мушкарац.
Поводом овог напада огласио се и амерички председник Џозеф Бајден, који је наложио да заставе на Белој кући, јавним и војним установама буду спуштене на пола копља.
„Морамо учинити више да зауставимо насиље ватреним оружјем. То распарчава наше заједнице. Поново позивам Конгрес да усвоји забрану за јуришно оружје“, рекао је Бајден у Белој кући.
Трагедија у Нешвилу - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
ДРУШТВО
Трагедија у школи у Америци: Троје деце и четири одрасле особе убијене у пуцњави /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала