- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Колин није кукавица – „бег“ америчког фаворита враћа Јокића у седло

© AP PhotoНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
Пратите нас
Амерички спортски новинар Колин Каухерд говорио је о МВП трци у НБА лиги и донео је своју врсту пресуде: Никола Јокић је МВП. Џоел Ембид једноставно није смео да се не појави, каже овај спортски стручњак.
Каухерд истиче да је Јокић на путу да испише историју.
„Јокић има шансу да стигне до три МВП награде што су успевали само највећи, а није нешто јак на речима, није превише забаван нити шљашти као што то ради Џоел Ембид његов супарник за ког постоји велико тржиште. Многи мисле да је Ембидов ред да освоји награду“, рекао је Каухерд.
Па онда додаје:
„НБА има историју такву да се гласа за играче који имају најбољу причу. Тако је било са Раселом Вестбруком када је Дурент отишао“.
Каухерд је направио паралелу између ове трке и оне из НФЛ лиге између Џејлена Хуртса и Патрика Махомса. У међусобном судару Хуртс није играо због повреде, Махомс је играо са повређеним зглобом, па је на крају играч Канзас Сити Чифса изабран за МВП-ја.
Иначе, Хуртс носи боје Филаделфије, исто као и Ембид...
Занимљиво.
„Требало је да играју један против другог, али је Ембид рекао ја не долазим. Можда је Филаделфија рекла да Ембид не долази. Можда је тренер рекао да ЕМбид не долази. Шта год да је, МВП награда, што се мене тиче, званично иде у Јокићеве руке“, јасан је Каухерд.
Додаје овај аналитичар да утакмице лигашког дела нису једнаке плеј-оф утакмицама, али ово је награда која се додељује за урађено баш у лигашком делу.
А Филаделфија је неиграње Ембида објаснила баш као чување Камерунца за плеј-оф мечеве.
„Ембид је одиграо 61 утакмицу, Јокић 67. Имају сјајне бројке, велики су, јединствени играчи. Ова утакмица била је она која се рачуна. Морао је да се појави у великој утакмици лигашког дела јер је ово награда која се додељује најбољем играчу лигашког дела. Ембид није дошао, а Јокић се појавио и доминирао, а Денвер је победио. Морао је да се појави. Јокић се појавио у гостима. Нико не каже да је сада Ембид крив, али то је његова реалност. Јокић игра више утакмица. О томе се и ради - да сте на располагању и да доминирате. Јокић је овом утакмицом против Филаделфије освојио награду“, поентирао је Каухерд.
Погледајте емисију Спутњик спорт.
Душан Савић долази на молебан испред Храма Светог Саве - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
„Зна се шта Запад ради Русима и Србима“: Дуле Савић за Спутњик о условљавањима за руске спортисте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала