Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Председница Грчке завршила посету Србији, испратио је Дачић

© Tanjug / VLADIMIR ЉPORИIЖПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић испратио је председницу Републике Грчке Катерину Сакеларопулу која је боравила у званичној посети Србији
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић испратио је председницу Републике Грчке Катерину Сакеларопулу која је боравила у званичној посети Србији - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
Пратите нас
Председница Грчке Катерину Сакеларопулу завршила је тродневну посету Србији, а са београдског аеродрома испратио је први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић.
Председник Србије Александар Вучић јуче је угостио Сакеларопулу и том приликом истакао да Србија Грчку доживљава као истинског и искреног пријатеља, а да у свим областима сарадње и трговинске размене може још много корака да се направи.
Он је рекао да су Србија и Грчка потврдиле приврженост и подршку принципима резолуција УН и територијалног интегритета.
Председница Грчке изјавила је да став Грчке о Косову и Метохији остаје непромењив и стабилани и да Грчка доследно примењује конструктивну политику чији је циљ да обезбеди мир и стабилност на Западном Балкану.
Председница Грчке се током званичне посете састала и са председником скупштине Владимиром Орлићем, а одржан је и пленарни састанак делегација две земље.
Председник Србије Александар Вучић и председница Грчке Катерина Сакеларопулу - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
СРБИЈА
Вучић: Хвала Грчкој на поштовању нашег територијалног интегритета /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала