- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Продужен притвор Дарку Шарићу

© AP Photo / Info Biro TVДарко Шарић
Дарко Шарић - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
Пратите нас
Виши суд у Београду продужио је за још 60 дана притвор Шарићу и двојици припадника његове организоване криминалне групе, који се потврђеном оптужницом терете за кривична дела међу којима је и убиство.
Поред Шарића притвор је продужен и Данилу С. и Милутину Р, наводи се у саопштењу суда.
Притвор им је продужен због опасности од бекства и због особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.
Припремно рочиште у овом поступку је одлагано неколико пута, а следеће је заказано за 10. април.
Са слободе се бране адвокат Дејан Л, Данило О. и Александар Б.
Поред Шарића и адвоката Дејана Л, још 13 особа оптужено је, поред осталог, за тешко убиство.
На припремном рочишту, које је затворено за јавност, тужилаштво и одбрана ће предложити суду своје доказе, након чега ће се окривљени изјаснити о кривици.
Након овог рочишта суд ће заказати почетак главног претреса (суђење), којем ће јавност моћи да присуствује, а окривљени да детаљни изнњсу своју одбрану.
Поред Шарића и његовог адвоката оптужени су и Бојан С, Данило О, Александар Б, Никола С, Данило С, Милутин Р, Душко М, Стефан А, Марко В, Урош Р, Милан В, Арса Ш. и Душко Ш.
Према оптужници Тузилаштва за организовнаи криминал, вођа ове групе је Дарко Шарић, који је како се сумња, створио план деловања да се из безобзирне освете убије Небојша Јоксовић, сведок сарадник у кривичном поступку који се против Шарића и других водио због кријумчарења кокаина.
Када у томе нису успели, Шарић је како се сумња, издао налог да се предузму радње које су биле усмерене на дискредитацију Јоксовића да евентуално изгуби статус сведока сарадника.
Тужилаштво групу терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозволјена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набавлјање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дела, изазивање опште опасности, лажно пријавлјивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала