- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин уписао први поен после три месеца – Ембид прескочио Јокића па се опоравио „преко ноћи“

© AP Photo / Sue OgrockiСрпски кошаркаш Алексеј Покушевски и тренер Оклахоме Марк Дегно
Српски кошаркаш Алексеј Покушевски и тренер Оклахоме Марк Дегно - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
Пратите нас
Алексеј Покушевски, млади српски кошаркаш, уписао је први поен после тромесечне паузе због повреде, а Оклахома је славила после неизвесне завршнице против Детроита резултатом 107:106. Српски кошаркаш тек је на претходној утакмици успео да изађе на паркет после дугог опоравка од повреде левог колена.
Требаће времена да се Алексеј Покушевски врати у форму, али радује и сама чињеница да је српски кошаркаш успео да изађе на терен и проведе на њему нешто више од три минута.
Покушевски је за кратко време уписао један поен са линије за слободна бацања и томе додао један скок.
У неизвесној утакмици Оклахома је током друге половине треће деонице имала предност коју је успела да сачува све до последњег минута меча када је Детроит ипак преокренуо. Пресудни су били поени Џејлена Вилиjaмса који је у последњој секунди Оклахоми донео победу.
Нема сумње да Покушевски има мотивације да се врати у пуном сјају јер је од почетка сезоне Алексеј играо одлично и таман када је требало још више да напредује, српски кошаркаш имао је пех у децембру прошле године.
Покушевски је незгодно доскочио на утакмици против Сан Антонија и тада повредио лево колено, после чега се пауза превиђеала два месеца, али се опоравак одужио па се српски кошаркаш вратио тек у уторак.
Када је реч о ноћи између среде и четвртка у НБА су очи биле упрте у сусрет Луке Дончића и Џоела Ембида који се брзо опоравио након што је претходно због повреде пропустио меч са Денвером.
Не само да се брзо вратио већ је Ембид играо одлично, као да повреде није ни било, па је Филаделфију предводио до победе против Даласа (116:108) уз постигнутих 25 поена, девет скокова и три асистенције.
Мавериксима није био довољан ни тандем Лука Дончић и Кајри Ирвинг. Словенац је имао дабл-дабл учина са 24 поена, десет скокова и осам асистенција, док је Ирвинг имао само поен мање, шест скокова и пет асистенција.
Остали резултати:
Индијана – Милвоки 136:149
Бруклин – Хјустон 123:114
Њујорк – Мајами 101:92
Чикаго – Лос Анђелес Лејкерси 110:121
Мемфис – Лос Анђелес Клиперси 132:141
Сан Антонио – Јута 117:128
Финикс – Минесота 107:100
Портланд – Сакраменто 80:120
У емисији „Спутњик спорт“ новинари спортске редакције осврнули су се на квалификације за Европско првенство у фудбалу, као и завршну трку Партизана и Црвене звезде за пласман у Топ осам Евролиге.
Кошаркаш Црвене звезде Огњен Добрић - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
Звезда се не предаје – Слепи мишеви поражени у Београду
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
Колин није кукавица – „бег“ америчког фаворита враћа Јокића у седло
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
Велики Никола: Слава Господу, волим Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала