- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Светски шампион не пристаје на уцене: „Нећу из Динама ни по цену Олимпијских игра“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаОлимпиада-2020. Спортивная гимнастика. Мужчины. Индивидуальное многоборье
Олимпиада-2020. Спортивная гимнастика. Мужчины. Индивидуальное многоборье - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
Пратите нас
Артур Далалојан, олимпијски шампион у спортској гимнастици, изјавио је да неће напустити Динамо из Москве, који важи за полицијски клуб, иако би то могло да га спречи да учествује на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.
Међународни олимпијски комитет је у среду препоручио да се спортисти из Русије и Белорусије врате на међународна такмичења, али да то не важи за оне који су на било који начин повезани са ситуацијом у Украјини или су припадници војске.
„Ништа ми ту није јасно, јер су у нашој земљи сви обавезни да служе војску, тако да смо сви на неки начин повезани са безбедносним структурама. Ја сам од детињства члан Динама из Москве и немам намеру да било шта мењам“, изјавио је Далалојан, власник екипног злата са Русијом на Играма у Токију 2021. године.
Рус сматра да одлука Међународног олимпијског комитета у суштини неће променити ништа у статусу руских спортиста, који су суспендовани са свих такмичења још од фебруара прошле године.

„Они сам желе да наруше наше јединство и поремете систем. Међутим, убеђен сам да неће успети у томе“, истакао је Далалојан, који у домовини има надимак Kраљ Артур.

Поред олимпијског злата, Далалојан има и три светске круне. У Дохи је 2018. године био најбољи у вишебоју и у партеру, док је тимско злато освојио у Штутгарту 2019. године.
Артур Далалојан - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
СПОРТ
Рус подигао глас због неправде: „Промена заставе је глупост, наша забрана је апсурдна“
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала