- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Јапан увео низ нових санкција Русији

© AFP 2023 / Mandel NGANЈапанска застава
Јапанска застава - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
Пратите нас
Јапан је увео низ нових ограничавајућих мера против Русије. Тако од сада Токио уводи забрану на извоз Русији авиона, сателита и грађевинске технике, авионских и бродских мотора, дронова, играчака и низа других производа, објавило је Министарство економије те земље.

„У вези са међународном ситуацијом око Украјине наша земља је као допринос у решавању овог проблема и успостављању мира, донела одлуку да 28. фебруара забрани производе, који учвршћују индустријску базу Русије. У складу са тим данас су унете делимичне измене у указе о извозу. Мере ће ступити на снагу 7. априла“, наводи се на сајту јапанског Министарства.

Забрана извоза се односи и на челик и производе од челика, алуминијум, парне котлове, опрему за ковање, генераторе, транспортне апарате, оптичка влакна и оптичке каблове, мерне инструменте, инструменте за анализу, прецизне инструменте и делове за њих, двогледе, фотографску опрему за снимање у ваздуху, електронску опрему за навигацију и воки-токи.
На списку играчака које се неће извозити у Русију су: бицикли са три точка, скутери, аутомобили за децу, колица за лутке, лутке и прибор за моделирање.
Документ о производима који се неће извозити у Русију има 35 страна.
Јапан је од тренутка увођења санкција блокирао имовину 987 становника Русије, између осталог и имовину 304 људи из нових региона и Крима, 129 организација, 12 банака, увео је забрану извоза из Јапана за 357 организација, компанија и института који су повезани са одбрамбеном индустријом.
Токио је забранио извоз у Русију полупроводника, опреме за производњу нафте, луксузних предмета (драгог камења, скупог алкохола, луксузних аутомобила), квантних компјутера и 3Д принтера. Уведен је ембарго и на нове инвестиције и пружање одређених финансијских услуга. Такође је раније забрањен и увоз из Русије злата, неких врста дрвене грађе и вотке.
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
РУСИЈА
Захарова: Дипломатски односи Русије и Јапана су деградирани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала