- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

МПЦ: Ђукановић и даље претендује да са државних позиција уређује унтрашње ствари цркве

© Фото : Митрополија црногорско-приморска Митрополија црногорско-приморска СПЦ.
Митрополија црногорско-приморска СПЦ. - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
Пратите нас
Митрополија црногорско-приморска саопштила је да председнички избори у Црној Гори, поред бројних политичких тема, показују отворену антицрквену кампању кандидата и актуелног председника државе, Мила Ђукановића.
„Његови наступи као и говори његових промотера, Српску православну цркву још увек означавају као државног непријатеља, црквене обреде као назадну и превазиђену праксу, а очигледно је да и даље претендују да са државних позиција уређују унутрашње ствари Цркве“, наводи се у саопштењу Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке.
Све се то, како указују, коси са државним Уставом и утврђеним добрим обичајима грађанског друштва.
„У последњих неколико година, уз Божију помоћ, пуно тога се променило набоље у односу Цркве и државе Црне Горе. Међутим, крајње нецивилизована реторика политичара који тражи нови, заправо трећи, мандат од грађана, уноси немир и зебњу међу свештенством и верницима, да би његова свађалачка политика могла вратити поделе и дуготрајну кризу у црногорско друштво. Уверени смо да је таква политика већ превазиђена, што ће грађани и потврдити на предстојећим изборима“, истиче се у саопштењу.
Митрополија је поновила позив верницима и другим људима добре воље да изађу и на други круг председничких избора, искористе право и одговоре на обавезу коју им прописују Устав и начела демократског друштва, чувајући својим избором принципе одвојености и међусобног уважавања државе и цркве.
Анкета
Ко ће победити у другом кругу председничких избора у Црној Гори?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала