- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вероника одржала обећање које је дала Путину: „Такмичите се сами – ми ћемо превазићи све потешкоће“

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаРуске скијашице по освајању златне медаље на Олимпијским играма (Вероника Степанова, Татјана Сорина и Наталија Неприајева, следва на десно)
Руске скијашице по освајању златне медаље на Олимпијским играма (Вероника Степанова, Татјана Сорина и Наталија Неприајева, следва на десно) - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
Пратите нас
Међународни олимпијски комитет препоручио је свим спортским организацијама да врате руске и белоруске спортисте. Међутим, МОК је изнео низ услова који ти спортисти морају да испуне, а оштар одговор стигао је од младе Веронике Степанове, олимпијске шампионке у скијашком трчању која је обећала да неће изневерити руског председника Владимира Путина.
Уколико желе на такмичења Руси могу, али без своје заставе и без изјава подршке Русији и председнику Владимиру Путину, док су у проблему и спортисти који имају уговор са руским или белоруским војним или националним безбедносним агенцијама.
„Нећу дозволити било каквој „међународној комисији“ да испитује моје ставове и уверења и да онда одлучи да ли ће ме примити на Светско првенство или неће. У том случају се сами такмичите. И могу да поновим само оно што сам говорила целе године. Превазићи ћемо све потешкоће. Сигурно и без сумње“, јасно је ставила до знања Вероника Степанова која се храбро изјаснила са само 22 године.
Томас Бах, предсеник Међународног олимпијског комитета, истакао је да би руски спортисти требало да се ограде од ситуације у Украјини, међутим Степанова је прошле године изнела свој став.
Талентована Вероника на зимским Олимпијским играма у Пекингу освојила је златну медаљу у ски трчању у штафети 4x5километара, а после тога је била на пријему са осталим освајачима медаља код руског председника Владимира Путина.
Том приликом 22-годишњакиња одржала је снажан говор о томе како је Русија постала јака што се не свиђа свима у свету.
„Пред мојим очима Русија је поново постала јака, поносна и успешна. То се не свиђа свима у свету. То је очигледно. Али на добром смо путу и ​​сигурно ћемо победити, као што смо победили на Олимпијским играма. Веома сам поносна што данас добијам тако високу награду од председника наше земље. Хвала вам много што сте високо подигли заставу земље. Нећемо вас изневерити, обећавам“, рекла је млада Степанова која очигледно поносно стоји при свом ставу.
У емисији „Спутњик спорт“ новинари спортске редакције осврнули су се на квалификације за Европско првенство у фудбалу, као и завршну трку Партизана и Црвене звезде за пласман у Топ осам Евролиге.
Данил Медведев, Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
СПОРТ
Руска ситуација после „ругла“ – само тенисери на Олимпијским играма?
Душан Савић долази на молебан испред Храма Светог Саве - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
„Зна се шта Запад ради Русима и Србима“: Дуле Савић за Спутњик о условљавањима за руске спортисте
Олимпијски кругови на згради Олимпијског комитета Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
Оштра реакција из Москве на постављене услове: „Фарса и дискриминација“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала