- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус игра пето финале у месец и по дана: „Нико не може да победи 100 мечева у низу, можда Новак...“

© AP Photo / Jim RassolДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас је предао круну у Мајамију, самим тим и прво место на АТП листи Новаку Ђоковићу, а за титулу новог шампиона на Флориди бориће се Данил Медведев и Јаник Синер у недељу од 19 часова по нашем времену.
Биће то нови изазов за Медведева и чак пето финале на исто толико везаних турнира. Ово што је Рус урадио у протеклих месец и по дана није виђено још од 2006. године када је Швајцарац Роџер Федерер одиграо пет и више АТП финала.
Приде, 27-годишњи Медведев је играо финала гренд слемова и мастерса на свим такмичењима на бетонској подлози, за коју је постао прави мајстор. Специјалиста, како воли себе да ословљава.
Свестан да га у финалу не очекује лак посао, без обзира на рејтинг Јаника Синера, Рус поручује да може да победи сваког противника.

„Морам да верујем у себе. Знам да могу да освајам важне титуле. Свестан сам и да могу да играм добро и победим свакога. Без обзира ко је са друге стране, не можете да победите 100 мечева узастопно. Можда можете 40 или 45, колико је Новак успео, али ће неко у неком тренутку да угаси тај пожар“, истакао је Медведев.

Јаник Синер ће у недељу против Медведева пробати да освоји први Мастерс из серије 1.000 у каријери. Италијан је 2021. играо у финалу Мајамија и изгубио од Хуберта Хуркач.
Такође, Италијан није победио Медведева у свих претходних пет међусобних окршаја, а последњи пут су се састали у фебруару у финалу Ротердама.
„Биће другачије него у Ротердаму и драго ми је што ћу имати прилике опет да играм финале с Медведевим. Изгубио сам последњи пут од њега, даћу све од себе и пробати да направим одређене промене, као против Алкараса. Видећемо. Осећам се добро на терену, надам се да могу да прикажем добар тенис“, поручио је Синер.
Нема шта, чека нас занимљиво финале.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Италијан шокирао Алкараса, Ђоковић од понедељка опет први на свету
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала