- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијан шокирао Алкараса, Ђоковић од понедељка опет први на свету

© AP Photo / Wilfredo LeeКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Жеља Карлоса Алкараса да заокружи дупли тријумф на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију доживела је крах пошто је најбољи тенисер света елиминисан у полуфиналу на Флориди од стране Јаника Синера са 7:6, 4:6, 2:6. То значи да се Новак Ђоковић већ у понедељак враћа на прво место на АТП листи.
Још увек актуелни шампион Мајамија пре само две недеље је доминантно освојио Индијан Велс и повратио прво место, али му је за останак тамо била потребна и одбрана овог турнира. Међутим, зауставио га је десети носилац, Италијан Синер који је после велике борбе и три сета заказао финале са Данилом Медведевим (недеља 19.00).
Сигурно је ово велико разочарање за 19-годишњег Алкараса, који се мучио са повредом бутног мишића на старту сезоне, а биће још веће пошто се у трећем сету видело да има озбиљне проблеме са грчевима.
Први сет је био узбудљив дуел два добра играча који су сјајно ударали лоптицу, а на крају је Шпанац повео после тај-брејка са 1:0. Ипак, мотивисани и инспирисани Синер му је лукаво узвратио у другом сету.
Први је направио брејк, иако је Шпанац одмах узвратио за 2:2, затим је 21-годишњи Италијан осетио тренутак за јачи напад. Било је 5:4 за Синера, када је направио нови брејк и прекинуо Алкарасов низ од 21 узстопно добијеног сета..
Светски број, сада већ два, тешко се кретао у трећем сету, а већ на старту је изгубио сервис. У немоћи и нелагодности мучио се на основној линији између поена и упућивао забрињавајуће погледе ка трибинама и свом боксу.
Синер је на кратко изгубио фокус, његове сјајне офанзивне ударце заменили су конзервативни потези, али чим се повратио у реалност привео је трећи сет убедљиво крају (6:2) и меч после три сата.
Алкарас је овим поразом изгубио 640 поена на АТП листи, па ће се у понедељак Новак Ђоковић вратити на прво место и то пре почетка сезоне на шљаци. Боље није могло за Србина.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
СПОРТ
Руски дерби припао Медведеву – следи Синер за титулу у Америци!
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала