- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Откривени невероватни детаљи хајке на Русе

© AP Photo / Kamran JebreiliМарта Костјук
Марта Костјук - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Притисци нису успели, Вимблдон је укинуо забрану руским и белоруским такмичарима за наредни турнир, иако је откривено да је била покренута права хајка коју су предводили Украјинци.
Да је то био случај сама је потврдила украјинска тенисерка Марта Костјук, наводећи да је створена група која је вршила притисак на тениски свет да потпуно забрани учешће руских и белоруских такмичара.
Новак Ђоковић и Филип Крајиновић током меча против Хрватске у Дејвис купу - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Шпанац се уплашио сусрета са Србима: „Боље је кад нема Новака“
Нико није пао под тај утицај, чак је и Вимлбдон укинуо забрану, али Украјинци не одустају.
Костјукова је закулисне активности признала у разговору са групом спортиста који имају идентичан „посао“.

„Много тога је речено, али морам истаћи оно што нисмо износили у јавност, а то је да се од прошле године боримо за избацивање Руса и Белоруса из нашег спорта. Нажалост, ми нисмо независни играчи и практично све зависи од ВТА и АТП па немамо много моћи“, рекла је Костјук.

То се све догодило пошто је председник МОК Томас Бах најавио да ће руским и белоруским спортистима бити дозвољено да наступе ја Олимпијским играма у Паризу, али уз посебне услове.
Украјинска тенисерка је прошле године отишла усред дубл меча јер су њене противнице из Русије Анастасија Пављученкова и Вероника Кудерметова убедљиво водиле, а недавно није хтела да се рукује са Рускињом Варваром Грачевом, за шта су спортисти избацивани и са Олимпијских игара, али је она прошла без последица.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Пропаганда не успева: „Мој избор је Јокић“
Потпуно парадоксално, док дискриминише руске и белоруске колегинице, Украјинка се жали на дискриминацију.
„Имамо систем рангирања у спорту и ако бих ја одбила да играм против Рускиња и Белорускиња, губила бих поене и моја би каријера практично била готова. Причали смо са организацијом о овој теми, да нећемо учествовати на турнирима са њима јер је то препорука нашег савеза, као у свим другим спортовима. Њихов одговор је био да ће нам замрзнути ренкинг и када се рат заврши можемо се вратити такмичењу. То је смешно чути и осећамо се изузетно дискриминисано целе ове године од разних организација, укључујући ВТА, ИТФ и тако даље“, истакла је Костјук.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала