- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пропаганда не успева: „Мој избор је Јокић“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Велика кошаркашка имена се јављају да дају свој суд да ли је МВП НБА лиге Никола Јокић или Џоел Ембид, а сада је то урадио и чувени Трејси Мекгрејди. И - он је стао на страну Србина. Мада додаје да је трка тесна.
Ускоро ћемо сазнати и да ли ће Јокић по трећи пут заредом понети МВП титулу што је последњи пут урадио Лери Бирд крајем осамдесетих година.
Ако се пита Мекгрејди - то ће се и догодити.
Српски центар је у претходне две године добијао ову награду, а по свим статистикама требао би и трећу годину за редом, међутим све више се помиње да би Џоелу Ембиду могла да припадне награда за најкориснијег играча лиге, у правом пропагандном тону.
„За мене, Јокић и Ембид су на позицијама један и два у МВП трци. Они имају подједнаке шансе да освоје МВП титулу, а за мене је Јокић МВП. Он није дефанзивац као Ембид, али остале ствари на веома високом нивоу, па се то изједначава са оним што ради Ембид“, објаснио је Ти Мек.
Мекгрејди је био сјајан скорер и највећи траг оставио у Хјустону и Орланду, а Торонто га је довео директно из средње школе.
Поред поменуте двојице кошаркаша, из круга фаворита не би требало изоставити Јаниса Адетокумба, кошаркаша Милвокија, који је пре Јокића два пута освојио велико признање.
Српски ас ове сезоне бележи нестварне бројке, тренутни просек је 24,9 поена, 11,9 скокова и 10 асистенција по мечу, ако овако настави имаће трипл-дабл у просеку што је само по себи невероватно.
Никола Јокић је према кладионицама сада главни кандидат за МВП награду, пошто је Џоел Ембид избегао дуел са српским центром.
Видећемо да ли ће се то на крају показати као кључни детаљ.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Хрватски кошаркаш Марио Хезоња у дресу КК Уникс Казањ - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Хрват добио краљевски дочек у Београду: „Партизан? Најдражи клуб“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала