- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црно-беле у Новом Саду дотукли „његови“ – Партизан у слободном паду и новој опасности!

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићФудбалери Партизана
Фудбалери Партизана - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Фудбалери Партизана су наставили са катастрофалним резултатима и поражени су у 28. колу Суперлиге Србије резултатом 2:1 на гостовању Војводини чиме су довели у питање чак и треће место на табели.
Партизан је омогућио Војводини да оствари 13. узастопни тријумф у домаћем првенству, а голове за домаће Новосађане постигли су бивши играчи Партизана, Филип Малбашић и Немања Николић.
Архива КК Џокер, уступљено Спутњику - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Јокићев Џокер остварио велики циљ – „стотком“ до прве лиге Србије
Партизан после 28 одиграних утакмица има 54 поена, један мање од другопласираног ТСЦ, а само један више од четвртог Чукаричког.
Обе екипе имају по утакмицу мање, ТСЦ у недељу игра у Сурдулици против Радника, док у Ниш иде тим Чукаричког на дуел против Радничког, а у следећем колу следи меч Чукаричког и Партизана.
Промешао је карте тренер Игор Дуљај, за кога се мирне душе може рећи да има најтежи тренерски посао на свету имајући у виду околности у којима ради, као и чињеницу да је сам изјавио да не зна где му се налази један фудбалер.
Како Фусени Дијабате није ту, Дуљај је био лишен његове помоћи и морао је да комбинује, а кренуо је од голманске позиције и на црту је послао Немању Стевановића, уместо досад стандардног Александра Поповића.
Није било дилеме како ће утакмица изгледати, рањени и дотучени Партизан је био инфериоран и у првом полувремену чак није успео да упути ни ударац у оквир гола.
У наставку је ситуација постала нешто другачија, али је отварање црно-белих кажњено у 53. минуту када је бриљантним трзајем главе из дотрчавања у казнени простор Партизана мрежу укопаног Стевановића затресао Филип Малбашић.
Некадашњи фудбалер Партизана је бурно прославио свој пети гол у првенству, а на томе мора да захвали и Николи Чумићу који му је асистирао сјајним центаршутем после остављања у прашини неколико играча Партизана.
Велику шансу за госте је на улазу у последњих десет минута пропустио Самед Баждар, а у 84. минуту је питање победника било решено пошто је Стевановића савладао још један бивши црно-бели играч – Немања Николић.
Најпре се десни бек Партизана Марко Живковић обрукао на крилу, оставио је отворени контранапад Вељку Симићу који се као фурија стуштио ка голу, убацио је лопту у простор Николићу који је левом ногом, из пуног трка, послао лопту уз стативу ривала у супротном углу.
Да Партизан не остане са „нулом“ потрудио се Данило Пантић који је фантастично шутирао из слободног ударца и матирао Лазара Царевића у 9'0. минуту, гол је прославио уз сузе, а упркос прилици од четири минута надокнаде црно-бели нису успели да стигну до бода у Новом Саду.
Марко Ракоњац - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Звезда двапут губила од Лалатовићеве екипе – преокрет и победу донело појачање из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала