- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сестра Ким Џонг Уна: Зеленски се вара ако мисли да ће га „нуклеарни кишобран“ САД спасити од Русије

© AP Photo / Leo CorreaВојник из обезбеђења Владимира Зеленског са нацистичком ознаком у Изјуму
Војник из обезбеђења Владимира Зеленског са нацистичком ознаком у Изјуму - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски под утицајем својих политичких амбиција жели да набави нуклеарно оружје, али он се вара ако мисли да амерички „нуклеарни кишобран“ може спасити Украјину од Русије, изјавила је сестра севернокорејског лидера и заменица шефа Централног комитета Радничке партије Кореје Ким Јо Џонг.

„Запавши у неизлечиву мегаломанију, говорећи да могу да победе Русију, украјинске власти нису у стању да виде шта ће уследити нити да се изборе са последицама. Навлаче на себе нуклеарну катастрофу опасну по њихове животе“, изјавила је Ким Јо Џонг, пренела је Централна телеграфска агенција Северне Кореје.

С тим у вези, она је подсетила на петицију која је објављена на сајту администрације украјинског председника у којој се позива да се на територији земље распореди америчко нуклеарно оружје. Политичарка је подсетила да је председник Украјине Владимир Зеленски још 2022. године отворено изразио намеру да врати Украјини статус нуклеарне силе, те да је петиција само политички трик његове владе.
„Чињеница да Зеленски, говорећи о распоређивању америчког нуклеарног оружја или развоју сопственог, ставља на коцку судбину своје земље и народа како би спасао свој живот показује његове изузетно опасне политичке амбиције“, констатовала је Ким Јо Џонг.
По њеним речима, украјински председник који није био у стању да пружи отпор Москви, сада гледа на Америку као на „господара“ и „просјачи“ чим отвори уста.
„Ако он настави да буде опседнут нуклеарним оружјем као што је сада, Украјина ће још јасније бити на нишану руског нуклеарног оружја. Ако је Зеленски рачунао на то да ће чим се сакрију испод америчког нуклеарног кишобрана, који ионако има рупе на много места, моћи да избегну снажан изненадни напад Русије, онда кијевске власти несумњиво иду погрешним путем, последњим путем“, закључила је Ким Јо Џонг.
Раније је на сајту председника Украјине Владимира Зеленског објављена петиција у којој се позива да се на територији Украјине распореди америчко нуклеарно оружје или да Украјина направи своје нуклеарно оружје.
Руска артиљерија - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
РУСИЈА
Путин: Русију је немогуће победити на бојном пољу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала