- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вања спектакуларном партијом утицао на Звезду и Партизан

© Фото: Скриншот/Јутјуб/ЕвролигаВања Маринковић
Вања Маринковић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Српски репрезентативац Вања Маринковић одиграо је можда и утакмицу живота у убедљивом тријумфу Басконије над Фенербахчеом од 92:69 у оквиру 32. кола Евролиге. Убацио је рекорд каријере, чак 35 поена и тако директно скројио судбину Партизану и Црвеној звезди у борби за пласман у топ осам.
Била је то јубиларна 100. утакмица за некадашњег бека Партизана у Евролиги, па није могла да прође тек тако неопажено, већ да му донесе и рекорд каријере. Маринковић је убацио шест тројки из девет покушаја, а из игре је укупно шутирао 12/18.

„Уживао сам. Срећан сам због убачених поена и партије коју сам пружио. Али сам срећнији због ове победе, она нам је тако била неопходна у борби за плеј-оф“, рекао је Маринковић.

И заиста, цепајући мрежицу Фенербахчеа, Вања је погађао и срца навијача Црвене звезде. Његови поени за победу Басконије и математички су избацили црвено-беле из трке за пласман у топ осам, упркос тријумфу Кампаца и другова у Лиону над Асвелом од 76:60.
Такође, Вањина сјајна партија утицала је да његов Партизан ни са 18 победа, ни са скалповима Реала и Олимпијакоса у последње три утакмице и даље није сигуран учесник плеј-офа, јер му за топ осам треба још победа против Монака или Панатинаикоса.
Маринковић је ушао синоћ међу пет најефикаснијих играча Басконије на једном мечу у Евролиги. У одабраном друштву се већ налазе великани попут Мачијускаса, Штомбергаса, Ноћионија и Луиса Сколе.
Учинак Београђанина похвалио је и саиграч Рокас Гедраитис.

Вања је био кључ победе. Наша енергија у другом полувремену, скокови, одбрана, начин на који смо зауставили њихов напад... Све је било сјајно. И наравно, Вања који је бриљирао, истакао је Литванац.

Иначе, Маринковић је прву утакмицу у Евролиги одиграо 4. октобра 2019. за Валенсију у чијем је дресу забележио 43 наступа у елитном такмичењу. За Басконију је одиграо 57 мечева, а до синоћ је бележио просечно 8,2 поена у Евролиги.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала