- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ипак неће бити Ћави – суд га је вратио на „малог Месија“

© AP Photo / Joan MonfortМлади шпански фудбалер Гави
Млади шпански фудбалер Гави - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Барселона, која незаустављиво хита ка новој титули шампиона Шпаније, озбиљно ризикује да остане овог лета за џабе без сјајног младог везисте Гавија, чији је статус сениора Шпански суд преиначио у јуниорски.
Наиме, каталонски великан је регистровао 18-годишњег фудбалера у јануару као сениора на уговор који важи до јуна 2026. након што је суд одлучио у његову корист.
Међутим, Примера лига се жалила на ову одлуку која је сада преиначена па је Гави враћен на омладински уговор који важи само до јуна ове године.
Потврда ове информације стигла је прошле среде, тако што је Гавијев профил на сајту Ла Лиге промењен и на њему сада млади везиста носи свој ранији број 30, који је припадао младом Леу Месију када је улазио у први тим Каталонаца.
Иначе, Гави је од фебруара на леђима носио „шестицу“ као и својевремено његов тренер Ћави Ернандез, али је после одлуке суда млади везиста враћен у статус „малог Месија“.
Барселона намерава да пре лета направи место у платном буџету за Гавија, као и за Роналда Арауха, Маркоса Алонса и Серђија Роберта, који су потписали нове уговоре почетком ове сезоне.
Утакмица са Елчеом у суботу увече (4:0) била је прва на којој је Гави носио поново број 30, али се у Барселони надају да ће од лета све бити у реду и да ће шпански репрезентативац продужити уговор и обући чувену „шестицу“.
Крејг Белами - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
СПОРТ
Легендарни нападач банкротирао: „Нисам се коцкао, већ кладио на погрешне људе“
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала