- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Московљанин је после четири године коначно тамо где припада

© AP PhotoКарен Хачанов
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Ушушкан на 16. месту АТП листе Карен Хачанов у претходном периоду делује потцењено због слабих резултата па се чини да је Московљанин неправедно мало заборављен, али све се променило у Мајамију. Рус се после четири године пласирао у полуфинале Мастерса, а последњи пут када је играо такође му је ривал био Данил Медведев као што ће бити у Мајамију.
Последњи трофеј Москољанин Карен Хачанов освојио је 2018. године када је у финалу Мастерса у Паризу савладао Новака Ђоковића, међутим после успеха који је требало да му донесе велику мотивацију и самопоуздање руски тенисер није успео да направи већи подвиг.
Коначно, после пет година делује да се Хачанов враћа на стазе којима је корачао када је играо најбољи тенис, а то показује на Мастерсу у Мајамију где је на путу до полуфинала изгубио само један сет и то у првом колу од Томаса Мартина Етчеверија.
Руски тенисер одиграо је одличан меч против Франциска Серундола, Аргентинца који је био изузетно незгодан ривал који је до меча са Кареном играо одлично, а са турнира је елиминисао чак и Феликса Оже-Алијасима.
Хачанов је до полуфинала имао тежак пут, највећи изазов био је Стефанос Циципас у осмини финала. У претходних шест међусобних дуела руски тенисер ниједном није успео да савлада Грка, али је победа коначно стигла у Мајамију. Циципас није у толико доброј форми, а Хачанов је искусно успео да искористи моменат.
Победа против Циципаса била је важна за Кареново самопоуздање јер је од почетка године показао да се враћа у форму, а управо га је Циципас у тесном полуфиналу Аустралијан опена спречио да направи још већи подвиг. Славио је тада грчки тенисер у четири сета, али је Московљанин сачекао идеални тренутак за освету.
Индијан Велс није обећавао јер је Рус елиминисан у другом колу од Алехандра Давидовича Фокине, али онда је у Мајамију стигло дуго чекано изненађење јер Карена у полуфиналу Мастерса нисмо гледали од 2019. године када га је у Монтреалу савладао Данил Медведев.
Бивши број један поново се нашао на Кареновом путу, а меч ће за њега бити и посебно емотиван јер је одрастао са Данилом у Русији.
„Одрасли смо заједно. Увек је тешко када Данил игра против Андреја или када ја играм против неког од њих двојице. Данил ме је већ победио у Аделејду ове године, пробаћу да применим другачију тактику“, рекао је Хачанов пред полуфинале у Мајамију.
Медведев је у одличној форми и жели у финале како би се осветио Карлосу Алкарасу за пораз у Индијан Велсу, али мораће опрезно да приступи мечу против Хачанова који после дужег времена игра са пуно самопоуздања.
У претходних годинама Карен је био невидљив на Мастерсима, али је зато увек експлодирао на Гренд слемовима. Прошле године стигао је до полуфинала УС Опена када га је савладао Каспер Руд после борбе у четири сета.
Исте сезоне на осталим турнирима Рус је био непрепознатљив. У Индијан Велсу, Мајамију и Монте Карлу учешће је завршавао већ у првом колу, док је слично било и 2021. године када је играо четвртфинале Вимблдона.
Међутим, ти лоши резултати стављани су углавном у први план, док се Кареном успех на Гренд слемовима чини се запостављао. Чини се оправдано, јер се Хачанова који је изузетно снажан и талентован очекивало више, али и даље има времена да покаже шта зна.
Карен је посебно значајан тенисер за Русију јер је својој домовини на Олимпијским играма 2020. године донео сребрну медаљу, иако се од њега то можда најмање очекивало.
Веће шансе у Мајамију свакако се дају Медведеву, међутим и сам повратак полуфиналу Мастерса је велики и значај корак за Хачанова у наставку сезоне.
У емисији „Спутњик спорт“ новинари спортске редакције осврнули су се на квалификације за Европско првенство у фудбалу, као и завршну трку Партизана и Црвене звезде за пласман у Топ осам Евролиге.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
СПОРТ
Јелена иде по дуплу круну у Америци – пала и трећа на свету за финале у Мајамију
Карлос Алкарас, Мајами - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
СПОРТ
Сурови Карлос у полуфиналу Мајамија – Шпанац више од месец дана није изгубио сет
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
СПОРТ
Киша пробудила Медведева – Данил избацио Американца, Качанов заказао руски дерби у Мајамију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала