- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола промашио победу за Звезду, а маестрални Саво одбранио част Партизана

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Завршен је прелиминарни турнир јуниорских кошаркашких екипа за пласман на завршно такмичење и то победом екипе Меге која је савладала Црвену звезду у финалу, док је у борби за седмо место Партизан био бољи од Венеције.
Спектакуларно финале између Меге и Звезде је окончало турнир, екипа тренера Драгољуба Аврамовића је успела да тријумфује после продужетка резултатом 80:79, иако се у финишу регуларног дела меча нашла на ивици пораза.
Победу Звезди је могао да донесе сјајни Никола Топић, момак који је обележио цео турнир фантастичним партијама, али је промашио одлучујуће слободно бацање.
У финишу додатних пет минута Звезда је имала напад за победу, али је уследио промашај па је победа отишла на рачун тима Меге.
Са друге стране, Партизан, који се не може похвалити добрим партијама, избегао је катастрофу и последњу позицију захваљујући маетралном Сави Дрезгићу који је уз 27 поена имао 12 скокова и десет асистенција за трипл-дабл учинак.
Дрезгић је водио Партизан до победе над екипом Венеције резултатом 87:79, а одличан је био и млади Стефан Плиснић са 22 поена и шест скокова.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала