- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Наставите да се борите, уз вас смо“! Орбан снажно подржао Трампа

© AP Photo / AP Photo/Manuel Balce CenetaДоналд Трамп и Виктор Орбан
Доналд Трамп и Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан објавио је данас на Твитеру поруку подршке бившем председнику САД Доналду Трампу, позивајући га да „настави да се бори“, након што је против Трампа подигнута кривична оптужница за тајне исплате током председничке кампање из 2016.
„Наставите да се борите, господине председниче! Уз вас смо“, написао је Орбан на свом Твитер налогу.
Како наводи АП, Орбан је први лидер неке европске земље који је јавно подржао Трампову председничку кампању 2016, а такође је изразио подршку кампањи за реизбор 2020.
Агенција додаје да самог Орбана критичари оптужују да је „демонтирао“ многе мађарске демократске институције и учествовао у изградњи мреже корупције.
Трамп је Орбана у прошлости описивао као „снажног лидера“ који „заиста воли своју земљу“ и хвалио његове напоре да сузбије „илегалну емиграцију“.
Оптужница коју је Велика порота на Менхетну прошле седмице подигла против Трампа многи су описали као историјску, а уследила је након година истрага о његовим личним, политичким и пословним плановима и изазвала је потрес у његовом покушају да поново буде изабран за председника САД.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
СВЕТ
Циљ акције против Трампа - укинути сваку могућност да се промени власт у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала