- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мистерија Николиног одела и Пешићевe посетe Денверу

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић одело
Никола Јокић одело - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
Пратите нас
Никола Јокић, двоструки узастопни МВП НБА лиге, пропустио је и трећу узастопну утакмицу Денвер Нагетса. Пали су актуелни шампиони Голден Стејт Вориорси, а Сомборац је тријумф испратио поново у оделу, док је претходно у свом дому угостио селектора Србије Светислава Пешића.
Сва је прилика да су њих двојицам у друштву Јокићеве браћем испратили утакмицу Николиног клуба Џокер, који је убедљивом победом над Пиротом 110:81, изборио пласман у Прву лигу Србије.
Наравно, велика је вероватноћа и да су најбољи кошаркаш Србије и селектор националног тима причали о Јокићевом игрању за репрезентацију на Светском првенству које ће од 25. августа до 10. септембра бити одиграно у Азији.
Богдан Богдановић, Атланта - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
СПОРТ
Богдан славио у драми против Луке – Словенац промашио победу и продужио агонију
Ипак, оно што далеко више брине све који прате Денвер и Николу Јокића јесте мистерија његовог одела, односно чињеница да је и трећу узастопну утакмицу Нагетса испратио као навијач.
Званично, мучи га лист десне ноге, али је по свему судећи у питању чиста превентива тренера Мајкла Мелоуна да добро одмори Србина пред плеј-оф, с обзиром на то да се Јокић нарадио ове сезоне.
Центар Денвера у просеку готово бележи трипл-дабл. Извојевао је битне победе у дуелима Јанисом Адетокумбом, када је пао Милвоки, док је његов директни ривал за МВП признање Џоел Ембид, традиционално побегао од гостовања Денверу, где је последњи пут виђен 2019. године.
Чини се да нема разлога за бригу због Јокићевог одсуства и да ће он врло брзо поново бити на паркету и продавати Американцима чувени „сомборски рингишпил“. Мада, изјава тренера Мајка Мелоуна доноси дозу неизвесности.
„Ово није игрица. Трудимо се да доносимо паметне одлуке, Најгори сценарио је да Никола игра и да направи много већи проблем који би га после удаљио с терена дужи временски период“, рекао је стратег Денвера.
Денвер је иначе у одсуству српског аса успео да изађе као победник из драме у двобоју са актуелним шампионом НБА лиге Голден Стејт Вориорсима, иако је Клеј Томпсон имао отворен шут за три поена за победу, али је промашио (112:110).
Сада Денверу недостаје још само једна победа до краја сезоне, како би и математички осигурали историјско прво место Западне конференције, чак и у случају да другопласирани Мемфис добије све мечеве до краја.
НБА резултати
Атланта - Далас 132:130пп
Њујорк - Вашингтон 118:109
Орландо - Детроит 128:102
Сакраменто - Сан Антонио 134:142пп
Хјустон - Л.А. Лејкерс 109:134
Оклахома - Финикс 118:128
Кливленд - Индијана 115:105
Милвоки - Филаделфија 117:104
Денвер - Голден Стејт 112:110
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
СПОРТ
Никола промашио победу за Звезду, а маестрални Саво одбранио част Партизана
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
СПОРТ
Магични Лука ће морати да се бори за опстанак – Словенац сипао поене, Далас потонуо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала