- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Помрачење у „граду светлости“ које није виђено од 2001. године

© AP Photo / Aurelien MorissardКилијан Мбапе
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
Пратите нас
Фудбалери Пари Сен Жермена доживели су шокантан пораз од Лиона у 29. колу Лиге 1 на свом терену (1:0), што је осми пут да губе од 1. јануара 2023. године. Претходни пут је такво помрачење у „граду светлости“ виђено давне 2001. године.
Агонија Пари Сен Жермена нема краја!
Осам пораза на 18 утакмица за екипу која у својим редовима има звезде, почев од голмана Ђанлуиђија Донаруме, преко скупо плаћеног стуба одбране Серхија Рамоса, до суперстарова у нападу - Леа Месија, Килијана Мбапеа и повређеног Нејмара.
Епилог? Не могу да се саставе. Нису тим. Откако их је „с пола гаса“ Бајерн елиминисао у осмини финала Лиге шампиона (3:0 укупан резултат двомеча), Парижани не знају где ударају и пуцају по свим шавовима.
Лекцију им је очитао и Лион који ове сезоне игра по систему топло-хладно, што потврђује и тек девета позиција на табели француског шампионата.
Могао је пораз ПСЖ-а да буде и убедљивији, да Лаказет у 39. минуту није промашио једанаестерац, а коначнан резултат поставио је Бредли Баркола у 56. минуту. Био је то тек други пут у претнодних 15 година да „лавови" са Жерлана односе читав плен с Парка принчева.
Од 1. јануара 2023. године, дрим-тим из Париза апсолутно не оправдава прву позицију на табели Лиге 1. Губили су од Бајерна у Лиги шампиона у два наврата, иста је прича и са Реном, који је био „прељут“ за њих (такође два пораза), губили су од Ленса, Монака, испали од Марсеја у Купу Француске.
Велико је питање шта ће бити са тренером Кристофом Галтијеом, који је био приморан после меча да брани највеће звезде - Леа Месија и Килијана Мбапеа од вербалних напада огорчених навијача.
Меси је константно на удару. Аргентинцу, који је недавно освојио Светског првенство у Катару, спочитава се да није исти када игра за национални тим и за клуб. Оптужују га да шета по терену, да успорава игру, а због свега тога и пре почетка меча са Лионом „почашћен“ је салвама звиждука с трибина.
„Не разумем такво понашање према Месију и толике критике. Чекамо да Лео или Мбапе сами реше ситуацију. Меси води нашу игру, труди се и покушава да пронађе најбоље решење. Одатле и изгубљене лопте. Али, не смемо да очекујемо да њих двојица сами заврше посао. Када су звиждуци у питању, мислим да то нема смисла. Меси се труди, учинио је пуно тога у првом делу сезоне. Постизао је голове, асистирао. Морају и други да се укључе и да помогну“, изричит је био Галтије, који би врло лако могао до краја сезоне да добије карту у једном правцу.
Упркос два везана пораза и серији катастрофалних резултата на свим пољима, Пари Сен жермен је и даље први у Лиги 1 са шест бодова предности у односу на прве пратиоце Ланс и Марсеј који деле другу позицију.
До краја је остало још девет кола, па је јасно да су и промене на челу и те како могуће, посебно ако се узме у обзир форма у којој се налази Пари Сен Жермен.
Такође, све гласније су приче да ће Меси на крају сезоне напустити Париз и вратити се у Барселону после две године проведене у дресу „светаца“.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
СПОРТ
Американац уништава све што је створио Абрамович – плави део Лондона поручује: „Романе, врати се!“
Дејан Станковић, Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
СПОРТ
Мурињо бранио Станковића од скандалозних увреда у Риму – Србин одговорио: „Поносан сам!“
Миодраг Гроф Божовић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
СПОРТ
Гроф Божовић о Звезди /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала