- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац уништава све што је створио Абрамович – плави део Лондона поручује: „Романе, врати се!“

© POOL / Уђи у базу фотографијаРоман Абрамович
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Челси наставља да тоне под вођством америчког власника Тода Белија који је преузео тај клуб пошто је политичком одлуком Роман Абрамович, руски милијардер, приморан да напусти Енглеску.
Власник Тод Бели је донео одлуку да смени још једног тренера – отказ је добио Грејем Потер након што је његова екипа поражена од Астон Виле и налази се на 11. месту табеле Премијер лиге.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
СПОРТ
Никола промашио победу за Звезду, а маестрални Саво одбранио част Партизана
„Желимо да се захвалимо Грејему за све покушаје и желимо му добробит у будућности“, наведено је у кратком саопштењу клуба.
Бели, који се до јануара ове године играо и улоге спортског директора, пошто је претходно иницирао читав низ скандалозних пословних потеза при трансферима играча, укључујући и довођење недоказаног Украјинца Михајла Мудрика за скандалозних 100 милиона евра, кривца је нашао у тренеру Потеру.
Чини се и да је Бели на путу да ангажује и новог тренера јер је тржиште „експлодирало“ – Бајерн је отпустио Јулијана Нагелсмана, Лестер Брендана Роџерса, а Тотенхем Антонија Контеа, што је оставило велике могућности за рокаде.
Ипак, пре наредног пословног потеза погубљеног Американца, навијачи Челсија призивају повратак Абрамовича, који на друштвеним мрежама призивају повратак Руса.
„Отпуштање Потера није довољно... Много нам недостаје Абрамович!“
„Најгори Челси од времена када је на дресовима стајао натпис Комодор, а Стамфорд Бриџ био далеко од култног стадиона. Бели је потрошио више од 600 милиона, а није стигао ни до пете некадашњег власника Кена Бејтса. А тек Абрамовича...“
„Од одласка Абрамовича Челси је изгубио компас. Надамо се да могу да саставе нови пројекат, а не само да троше на играче и тренере“.
„Неки су говорили да је Бели имао озбиљан пројекат и да неће бити као Абрамович...“
Озбиљан хаос се дешава у плавом делу Лондона и чини се да само један човек може да врати све на право место. Али, није извесно да ће после начина на који је протеран из Енглеске то и учинити.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала