- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Истрага: Украјинске службе стоје иза убиства руског ратног репортера

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаЦвеће испред кафића у којем је убијен Владлен Татарски
Цвеће испред кафића у којем је убијен Владлен Татарски - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
Пратите нас
Национални антитерористички комитет саопштио је да су терористички напад на ратног репортера Максима Фомина, познатијег под псеудонимом Владлен Татарски, планирале украјинске специјалне службе.
„Терористички напад који је изведен 2. априла у Санкт Петербургу против познатог новинара Владлена Татарског планирале су специјалне службе Украјине. Умешани су и агенти из редова лица која сарађују са такозваним Фондом за борбу против корупције* Алексеја Наваљног, чија активна присталица је и Дарја Трепова која је ухапшена“, наводи се у саопштењу.
Портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да кијевски режим подржава терор и да, можда, стоји иза убиства Владлена Татарског, као и многих других од 2014. године, због чега се и изводи специјална војна операција.
„Русија се сударила са кијевским режимом. То је режим који подржава терористичке акције, тај режим стоји иза убиства Дарје Дугине, могуће и иза убиства Фомина, иза терористичког напада у Санкт Петербургу. Тај режим стоји иза убистава људи дуги низ година, почев од 2014. године, због чега се спроводи специјална војна операција“, рекао је Песков одговарајући на питања новинара.
Истражни комитет Русије саопштио је да је Дарја Трепова, осумњичена за убиство руског ратног репортера Владлена Татарског, ухапшена је у Санкт Петербургу.
У недељу, у кафићу у Санкт Петербургу, експлодирала је експлозивна направа у којој је погинуо ратни репортер Владлен Татарски (право име Максим Фомин). Хоспитализована је 31 особа. Од њих осам је у тешком стању, још девет настрадалих је на амбулантном лечењу.
*Екстремистичка организација забрањена у Русији, проглашена за страног агента
Полиција у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
РУСИЈА
Ухапшена осумњичена за убиство руског блогера у Петербургу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала