- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мароканац тражио сок и банану усред утакмице – свет у чуду, тренер плаћа „казну“

© Фото: Скриншот/ТвитерСофијан Амрабат
Софијан Амрабат - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Фудбалер Фиорентине Лука Ранијери намерно је лажирао повреду на утакмици са Интером, како би његов саиграч Софијан Амрабат прекинуо чувени рамазански пост током утакмице. Многе гледаоце крај ТВ екрана је овај детаљ зачудио, али је објашњење сасвим логично.
Чувени месец Рамазан почео је 22. марта, а Амрабат се, као и милиони муслимана широм планете за то време суздржавају од јела и пића од изласка до заласка сунца.
Мароканац је био стартер за Фиорентину на мечу минулог викенда у коме су гости славили на „Ђузепе Меаци“ поготком бившег играча Милана Ђакома Бонавентуре у 53. минуту.
Интер је јурио предност гостију, а меч је отишао у надокнаду када је Амрабатов саиграч Лука Ранијери изненада пао на траву, наводно, повређен. Док се дефанзивац Фиорентине котрљао, а саиграчи и медицински тим окупили око њега, камера је ухватила Мароканца на аут-линији како пије сок и конзумира банану.
Био је то разлог да се посумња да је Ранијери заиста фолирао повреду, а ако је то истина, онда капа доле. Знате и сами колико је тешко трчати 90 минута празног стомака.
„Најгоре“ је у целој причи прошао тренер Фиорентине Винћенцо Италијано који мора да плати „казну“ после утакмице.

„Била је забавна утакмица, створили смо много прилика и заслужили победу. Једино што дугујем играчима вечеру јер ми је ово била прва победа на Сан Сиру у каријери“, рекао је тренер Италијано.

Фиорентина је тренутно на деоби осмог места на табели Серије А са 40 бодова, колико има и Болоња (уз бољу гол-разлику).
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала