- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп данас пред судом, без камера током саслушања

© AP Photo / Bryan WoolstonДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп појавиће се данас пред судом у Њујорку због оптужби да је током предизборне кампање 2016. године платио 130.000 долара порно звезди Сторми Данијелс у замену за њено ћутање поводом тврдњи о сексуалној афери са Трампом.
Пре изласка пред судију Хуана Мерчана, у оквиру редовне процедуре највероватније ће му бити узети отисци прстију и биће фотографисан, преносe амерички медији.
Од када је објављена оптужница, званичници суда, представници њујоршке полиције и Трамповог обезбеђења одржавају састанке на којима усаглашавају план за Трампово појављивање - од питања којим ће ходницима проћи и које ће улице у близини бити блокиране, до тога на којим ће локацијама бити забрањено паркирање.
Трамп је дуго негирао тврдње порно глумице да су имали аферу, али је признао да јој је платио мало пре него што је на председничким изборима 2016. године победио своју ривалку, кандидаткињу Демократске странке Хилари Клинтон.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
СВЕТ
Трамп о оптужници: Ово је политички прогон и мешање у изборе, тужиоца финансира Сорош
Ово је први кривични поступак против једног бившег или актуелног америчког председника.

Без камера у судници

Медији су тражили да буде дозвољено снимање у судници током данашњег појављивања Доналда Трампа пред судом у Њујорку, али се том предлогу успротивио Трампов правни тим, оцењујући да би то „створило атмосферу налик циркусу на суђењу“.
Судија је, међутим, одлучио да ће појединим фото-репортерима бити дозвољено да фотографишу неколико минута пре него што суђење званично почне, преноси ББС.
Трамп је јуче приватним авионом допутовао из Мар-а-Лага на Флориди у Њујорк, а дочекале су га десетине медијских екипа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала