- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Образ бриди од шамара, капитен бесни: „Треба нам хитно...“

© Sven HoppeЛукас Хелер, гол Бајерну
Лукас Хелер, гол Бајерну - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Очекивање да ће са новим тренером Томасом Тухелом на клупи Бајерн из Минхена прегазити све противнике до краја сезоне, отишло је у историју после шокантне елиминације шампиона из Купа Немачке. Фрајбург је славио са 2:1 усред Минхена и приредио једно од највећих изненађења ове сезоне у четвртфиналу.
Томас Тухел, који је пре само десетак дана наследио Јулијана Нагелсмана на клупи Бавараца, био је видно разочаран поразом који је његов тим доживео у 95. минуту игре из једанаестерца на Алијанц арени.
Стигао је високи Баварац да освоји све што његов претходник наводно „није могао“, да унапреди игру и тим, али је после сјајног издања на дебију против Борусије из Дортмунда, већ на другом испиту „попио“ шамар.

„Веома сам разочаран. Четвртфинале, пораз код куће... Наравно да сам најодговорнији, али сви смо заједно у овоме. Побеђујемо заједно и губимо заједно. Имали смо добре моменте, али су они трајали прекратко“, рекао је Тухел.

Бајерн је повео у поготком штопера Упамекана у 19. минуту, на центаршут Кимиха из корнера, али је везиста гостију Никлас Хефлер феноменалним голом у 27. минуту поравнао на 1:1.
Секунде су буквално делиле овај меч од одласка у продужетке када је млади Џамал Мусијала играо рукама у шеснаестерцу, па је Фрајбург исправно добио најстрожу казну.
Лукас Хелер је био хладан као шприцер и донео екипи Кристијана Штрајха тријумф од 2:1 и могућност другог узастопног пласмана у финале Купа Немачке, где су прошле године изгубили од Лајпцига.
Томас Тухел - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
СПОРТ
Машиновођа који увек „пали“ из прве
Бајерн, рекордних 20 пута освајач Купа Немачке, трећу сезону узастопно није успео да се домогне полуфинала, још од чувене „триплете“ у сезони 2019/20.
Капитен Томас Милер је поручио да је време да се „он и саиграчи хитно спусте на земљу“, после победе над Дортмундом од 4:2 на Тухеловом дебију минуле суботе, када су се вратили на врх Бундеслиге.
„Побеђујемо као тим и губимо као тим. Прошле суботе смо били на небу, сада хитно морамо да сиђемо на земљу. Неће нам бити добро наредних дана, али живот иде даље“, поручио је Милер.
Колико је синоћна победа значајна за Фрајбург сведочи и снимак славља након последњег судијског звиждука. Екстаза за Фрајбург и њиховог култног тренера Кристијана Штрајха, а шок и неверица за арогантне шефове Бајерна.
Играчи Фрајбурга су тек из 24 покушаја успели да победе велики Бајерн у Минхену у уторак увече. На претходна 23 меча остварили су само три ремија (један Штрајх и два Фолкер Финке), све остало били су порази.
Фудбалски занесењак Штрајх, који већ 12 година (од 2011) води овај тим, каже да није знао за овај податак и неславни низ свог клуба када су у питању мечеви у Минхену.
„Никад, никад, никад? Зар Фолкер Финке није победио Бајерн?“, питао је Штрајх немачке новинаре, а потом наставио:

„Толико сам пута изгубио у Минхену. Ваљда ћемо од сада моћи да их победимо једном у 15 година. Да бисте савладали тим као што је Бајерн све мора да се поклопи идеално. Ми смо имали мало среће, али смо и одрадили тактички доста добре ствари на овом мечу“, сматра тренер Фрајбурга.

Овај малени клуб последњих сезона игра важну улогу у немачком фудбалу, а томе је допринела и селидба на нови велелпни стадион. Фрајбург је константно на граници између Лиге шампиона и Лиге Европе, па овакви успеси не чуде љубитеље Бундеслиге.
Бајерн ће, занимљиво, већ за викенд имати шансу да се освети Фрајбургу за болан пораз у купу, пошто гостује подно Шварцвалда у оквиру новог кола Бундеслиге.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала