- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука преузима одговорност – али се не предаје: „Вођа сам и мене треба кривити“

© AFP 2023 / JONATHAN BACHMANСловеначки кошаркаш Лука Дончић – у дресу Далас Маверикса
Словеначки кошаркаш Лука Дончић – у дресу Далас Маверикса - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Далас Мавериски су у лошој позицији и и даље јуре пласман у плеј-оф, а Лука Дончић, словенски кошаркаш, сматра да је он као вођа тима главни кривац за седам пораза у последњих осам утакмица. У Далас је дошао и Кајри Ирвинг, али ни он у тандему са Луком не успева да подигне екипу.
После опоравка од повреда Лука Дончић и Кајри Ирвинг играће на утакмици против Сакрамента у Даласу, а шансе за плеј-оф су све мање због чега је Мавериксима победа неопходна.
Словенац сноси највећу одговорност јер га у клубу виде као прву звезду, али он сматра да притисак који је имао због тога није смео да буде изговор за неке лоше партије.

„То није изговор. Још сам млад када је реч о годинама, али имам много кошарке иза себе. Морам да будем много бољи.Вођа сам овог тима и мене треба кривити“, рекао је Дончић.

Репрезентативац Словеније такође је додао да неће одустати од бробе за плеј-оф све док постоји и најмања шанса да Далас обезебди место.
„Мале су шансе. Сви то знамо, али као што сам рекао, док год постоји шанса, играћу. Играћу и у среду“, поручио је Дончић после тренинга.
Као највећи проблем у тиму Лука види одбрану, сматра да свако може да постигне кош и због тог сегмента такође криви себе.

„Не мислим да је проблем у нападу, одувек сам то говорио. Проблем је у одбрани. Буквално свако може да нам постигне кош. Играм кошарку три године без престанка, можда са укупном паузом од четири недеље. Некада ми је тешко да играм јако на оба краја терена, али јасно је да морам да будем бољи у одбрани“, истакао је Дончић.

Лука заиста није имао много лоших нападачких утакмица. Остварује у просеку 32,8 поена као и 8,7 скокова и 8,1 асистенција по мечу.
Дончић је ово описао као „веома разочаравајућу сезону“ за Мавериксе, који су се пре годину дана пласирали у финале Запада. У покушају да се такмичи ове сезоне, Далас је направио блокбастер трејд за Ирвинга пре истека рока, одустајући од два стартера (Доријана Финија-Смита и Спенсера Динвидија) и незаштићеног пика у првом колу 2029, упркос томе што нема гаранције да ће Ирвинг поново потписати уговор са Мавси као слободан играч овог лета.
Тај договор се није исплатио, пошто Мавси имају 4-11 са Дончићем и Ирвингом у постави. Мавси имају укупни резултат 7-15 откако се Ирвинг придружио тиму, пао је са четвртог места на Западној табели после победа у прве две утакмице на 11.
„Мислим да не видите ту хемију коју смо имали раније – мислим, посебно прошле године. Мислим да је хемија била на врху, сви. Али хемија се не гради само не одмах. То је дуг процес“, закључио је Дончић.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Састанак у четири ока мотивисао Богдана и обрадовао Србију: „Ту сам!“
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Усудио се да „прецрта“ Јокића – експлозија Ембида натерала Американца на крупне речи
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Јокићев повратак за заборав, партија сезоне „српског снајпера“ и „подивљали“ Ембид
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала