- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британци тренирају строгоћу на Митровићу – драконска казна, па жалба: „Мало је“

© John WaltonАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Невероватнe вести стижу с Острва само дан након што је Александру Митровићу због „помрачења“ које је имао у ФА Купу против Манчестер јунајтеда изречена драконска казна од осам утакмице суспензије. Наиме, Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) најавила је жалбу на одлуку Регулаторне комисије због чега постоји бојазан да би казна могла да буде гора.
Иако се голгетер Фулама сусрео с једном од највећих казни у историји енглеског фудбала, ствари по њега и његов тим могле би да буду још горе, а до краја сезоне остало је још десет кола.
ФА Енглеске се огласио, најавивши да ће прво сачекати службено образложење одлуке Регулаторног тела, после чега ће покренути жалбени поступак и тражити ригорознију казну за покајника Митровића.
Упркос томе што се српски репрезентативац извинио главном арбитру Крису Кавану, ког је у налету беса одгурнуо руком, што је строго забрањено, а пале су и псовке, Британци не одустају, већ настављају да тренирају строгоћу над Србином.
„Жалим због својих поступака који су довели до искључења. Дозволио сам да ме надвлада фрустрација, а начин на који сам реаговао је погрешан. Покушавао сам да скренем пажњу судији, али је јасно да нисам требао да ставим руке на њега и разумем због чега ми је показао црвени картон. Мој први у дресу Фулама“, бранио се искусни нападач.
За Енглезе је пак мало осам утакмица суспензије и новчана казна од 75.000 фунти.
Митар је кажњен са осам утакмица, а идентично је пре неколико година прошао Луис Суарез из Ливерпула који је на расној основи вређао ривала из Манчестер јунајтеда Патриса Евру. Слично је прошао и штопер Челсија Џон Тери због идентичног испада у сукобу са Риом Фердинандом из Манчестер јунајтеда.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Енглези понизили Србина – Митар се покајао па добио казну као да је расиста
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Енглези званично казнили Митровића – драконска суспензија за Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала