- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Процеси пред Специјалним судом за злочине ОВК последња нада за правду за породице жртава

© AP Photo / Mike CorderСпецијални суд у Хагу за злочине ОВК
Специјални суд у Хагу за злочине ОВК - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Портпаролка руског Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да су процеси пред Специјалним судом за злочине ОВК последња нада за правду за породице жртава.
„Садашњи процес у Хагу, то је последња нада за правду породица жртава џелата из редова косовских Албанаца и оних који су успели да преживе. Надамо да ће Специјални суд радити професионално, беспристрасно и да ће посветити потребну пажњу заштити сведока“, рекла је Захарова.
Подсетимо, бивше вође ОВК Хашим Тачи, Кадри Весељи, Реџеп Сељими и Јакуп Кранисћи изјаснили су се да нису криви за оно за шта се терете. Специјализовано тужилаштво је пре два дана изнело уводну реч.
Како је навела, ради се о индивидуалној одговорности лидера ОВК за ратне злочине почињене у периоду 1998-99. година и злочине против човечности, укључујући отмице, мучења, убиства.
Објављивање доказа планирано је за 11. април, подсетила је она.
"Много се причало о некаквом рату за независност. То је циљано али неоправдано величање и придавање тзв. племенитог шарма ономе што је био вишегодишњи организовани терор од стране бандитског косовско-албанског подземља, чији се истински карактер открива сада у Специјалном суду. Јасно је да се ради о информационој игри а у стварности је све много страшније", прокоментарисала је Захарова.
СРБИЈА
Америка је све знала: Како су Тачи и ОВК од злочинаца постали борци за слободу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала