- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Тајно оружје“ руског мајстора

© AP Photo / Luca BrunoДанил Медведев и Јаник Синер
Данил Медведев и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Без већих проблема Данил Медведев је успео да сломи отпор Јаника Синера у финалу Мастерса у Мајамију, а за победу је највише заслужен „тајни зачин“ који је руском тенисеру помагао током готово целог меча.
Током првог сета финала у Мајамију Данил Медведев имао је мањих потешкоћа јер је Јаник Синер био изузетно упоран, али што је још важније прецизан и то користећи оружје руског аса. Међутим, када је бекхенд почео да заказује, коло среће је почело да се окреће.
Медведев је после Аустралијан опена успео да врати стару лепоту у свој бекхенд и са њим освојио већ четири турнира од почетка године. Колико је тај ударац доминантно оружје у игри Руса одлично се видело у финалу.

Импресивна статистика

Од 92 ударца бекхендом Медведев је за цео меч направио само пет грешака, односно једну грешку после сваког 18. ударца бекхендом што је, мало је рећи, импресивно. На другој страни Синер је из 92 бекхенда направио 19 грешака, односно погрешио је сваки пети бекхенд. Управо ова разлика донела је Данилу титулу.
У првом сету Синеров бекхендом функционисао је одлично. После 22 ударца имао је само две грешке, док је Медведев првих 30 погодио максимално прецизно. То објашњава резултат првог сета у ком је Рус сломио Италијана резултатом 7:5.
У другом сету Синер је почео више да греши из бекхенда, од првих 12 удараца погрешио је чак пет, али фасцинантан је разлог. На грешку га је приморао Данилов бекхенд!

У чему је тајна?

Заправо та тајна је јавна, али је проблем Данилових противника у томе што немају решење. Руски тенисер шаље равне и ниске бекхенде које је изузетно тешко вратити.
Њих не одликује брзина муње, међутим Данил је у том ударцу успео да пронађе „златну средину“ када је реч о брзини и просто тиме представља праву енигму за ривале. Рус тај ударац посебно воли да шаље из дубине терена. Воли да стоји далеко иза основне линије и са тог места шаље рафале.
Није сваки бекхенд руског аса винер међутим, Данил га јако вешто користи да измори противника и на крају га натера на грешку. Синера је исцрпео бекхендима, да би на крају често поентирао форхенд винером, што показује да Медведев тим ударцем себи ствара и разноврсност у игри.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Надал три године сања финале – Новак јачи од свих забрана
Новак Ђоковић и Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Новак и Немац „греју“ шљаку у Монте Карлу /видео/
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Славни Британац се враћа после више од пола деценије – Надал сада не може да га саплете
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала