- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал три године сања финале – Новак јачи од свих забрана

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Док ће се Новак Ђоковић борити за своју 39. Мастерс титулу у Монте Карлу, Рафаел Надал још увек неће бити у прилици да пређе број 36, јер је отказао учешће на турниру у Кнежевини, што се већ дешавало раније, јер Шпанац све чешће има проблеме са повредама. Када се сабере учинак у претходних 20 Мастерса српски ас је далеко бољи.
Да се Новак Ђоковић питао, одиграо би далеко већи број Мастерс турнира прошле сезоне, међутим због забране невакцинисаним странцима да уђу у Сједињене Америчке Државе српски ас није играо у Индијан Велсу, Мајамију, Канади и Синсинатију.
На другој страни, Рафаел Надал могао је да игра где год је пожелео, али су њега често заустављале повреде са којима је све теже почео да се носи.

Када се све сабере у претходних 20 одржаних Мастерса Новак и Надал заједно су наступали на само пет турнира, а срели су се само једном и то у Риму 2021. године, што је уједно и последња Мастерс титула коју је подигао шпански ас.

Новака, међутим, није много пореметило то финале у Риму јер је до титуле стигао наредне године, а од пет Мастерса на којима је играо са Надалом подигао је три титуле. У претходних 20 Мастерса српски ас није наступио на чак 12 турнира, али је поред три титуле, игро два финала и једно полуфинале, док је по једном испао у првом и другом колу.
Не само да Рафа дуго није подигао пехар већ Надал на Мастерсима од тог сусрета у „вечном граду“ ниједном није стигао до финала, док је одиграо једно полуфинале и три четвртфинала, док на укупно 11 од последњих 20 није наступио.
У наставку сезоне Новак ће поново бити у бољој прилици да повећа предност по броју Мастерс титула јер је питање у каквој ће форми бити Надал после дуге паузе која је почела када је елиминисан на Аустралијан опену.
Српски ас није био на терену месец дана, али је пре одласка на паузу одиграо сјајан турнир у Дубаију и показао да је у одличној форми за коју неће имати сметње да је додатно побољша.
Надал није објавио детаље о повреди, али је рекао да се и даље не осећа спремно. Уколико је то чак и део његове тактике да би био што одморнији за Ролан Гарос питање је колико ће му пријати да толико буде одсутан.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Славни Британац се враћа после више од пола деценије – Надал сада не може да га саплете
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Новак и Данил четири године чекају сусрет – а Рус прети: Већ сам га једном победио
Новак Ђоковић, Еузебио, Ешторил - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Звиждали су Новаку због „црвеног“ – он је пронашао решење и у дресу Србије добио пехар од легенде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала