- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тадић се огласио поводом сукоба са Турчином: „Питао сам га је ли укусна трава“

© Фото: Скриншот/ТвитерДушан Тадић и Оркун Кокџу
Душан Тадић и Оркун Кокџу - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Душан Тадић, капитен репрезентације Србије, на утакмици Ајакса и Фејенорда ушао је у сукоб са Орканом Кокџуом, али је демантовао да је Турчина увредио на националној основи што му се стављало на терет.
У 62. минуту утакмице Ајакса и Фејенорда у полуфиналу Купа Холандије дошло је до сукоба Душана Тадића и Оркана Кукџуа, а саиграчи су морали да им приђу да их раздвајају. Непријатељство два играча траје од раније, када Србин није носио траку у знак подршке страдалима у земљостресима који су се десили у Турској и Сирији.
„Ма, то су све глупости! Прво се десила ситуација да, као, нисам хтео да носим траку у знак подршке за Турску и Сирију, а то је била клупска одлука. Клуб је одлучио да носимо мајице пре утакмице, као вид подршке, што је по мени још боље и упечатљивије, али нико не прича о томе. После тога се десила ситуација са Кокџуом код нас кући, ми смо се руковали, а медији су спиновали да нисмо. Он је изабрао погрешну страну и онда је рекао судији Макелију да није мислио на ту страну и то је било то“, рекао је Тадић у интервјуу за Моцарт спорт.
Српски капитен објаснио је и шта се догодило против Фејенорда када је са турским фудбалером био у дуелу.
„Десило се то да сам га отресао на земљу у дуелу и он је скочио на мене. Ја сам га питао да ли је укусна трава. И онда му поручио да мало појача теретану. То је било све, али све се спинује и од свега се праве приче“, објаснио је Тадић.
Српски фудбалер објаснио је да је Ајакс навикао на то да „Класикер“ доноси много тензије као и на то да морају да носе терет због величине клуба.
„Све су то нормалне ствари, сваке године је исто, само што нам је екипа претходних година била много јача, па смо могли да лакше изнесемо тај терет. Људи једноставно или воле или мрзе Ајакс, велика је фрустрација присутна због величине клуба и зато што углавном побеђујемо и освајамо трофеје. Слично као Бајерн у Немачкој. Људи чекају да изгубиш па да те вређају. То је све нормално и само показује величину клуба. За Ајакс је најтеже да постане шампион зато што остали клубови имају пакт да се боре против нашег клуба. И зато се за сваку ситницу од миша прави слон и покушава на разне начине да се унесе немир у екипу“, рекао је Тадић.
Капитен холандског тима се успешно носи са свим притисцима и подвлачи да га не дотичу негативни коментари.
„Не, не погађа ме, то су само комплименти да људи не могу да поднесу твој и Ајаксов успех. Било је и раније тако, само што смо им давали мање простора за такве ствари, јер смо више побеђивали. Чим се изгуби или игра нерешено, зна се ко је на удару. Сваке године смо узимали титуле, сваке године сам МВП лиге, наравно да ћу бити и ове. Тако да, знаш ко си и шта си и идеш даље”, закључио је Душан Тадић.
Ајакс је у дербију славио резултатом 2:1, а капитен српске репрезентације постигао је први гол.
Футбол. Кубок России. Матч Динамо - Крылья Советов - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Странци „полудели“ за руским пасошем – још један се јавио: „Нисам био срећнији у животу“
Милош Вељковић, Душан Влаховић и Иван Илић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
„Пиксијев оркестар“ поново свира и стигла је награда
Душан Тадић, Оркун Кокџу, сукоб - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Тадића оптужују за расизам, Турчин одговара: „Нисам увређен, али...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала