- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тадића оптужују за расизам, Турчин одговара: „Нисам увређен, али...“

© Фото: Скриншот/ТвитерДушан Тадић, Оркун Кокџу, сукоб
Душан Тадић, Оркун Кокџу, сукоб - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Паклено полуфинале Купа Холандије између Фејенорда и Ајакса на Де Кајпу остаће упамћено по сукобу двојице капитена, Турчина Кокџуа и Србина Тадића, као и по крвавој глави Дејвија Класена, који је погођен упаљачем са трибина.
Било је само питање када ће се неко обрушити на капитена репрезентације Србије због напада на Кокџуа. Турски медији и навијачи на друштвеним мрежама су одмах после инцидента оптужили Душана за расизам јер је, наводно, исмевао ислам.
Као аргумент, потежу детаљ када је током сукоба са Кокџуом, капитен Ајакса гестикулирао прстима ка устима, алудирајући, наводно, на чињеницу да су неколико минута раније, Кокџу и Идриси, као муслимани, прекинули рамазански пост.
Ипак, везиста Фејенорда је после меча поручио да се не осећа увређеним.
Медији наводе да те је Душан Тадић увредио, да ли је то тачно?“, гласило је тачно питање постављено Турчину на конференцији за медије после меча.
„Не. Нешто је гестикулирао, али не знам шта је мислио тиме. Свакако ми се није допало, видели сте по мојој реакцији. Али, не знам шта је тачно рекао и каква је то тачно гестикулација била“, рекао је капитен Фејенорда.
Што је најгоре у целој причи, у хајку су се укључили и Холанђани, који спочитавају Душану Тадићу и неке раније „контроверзне“ одлуке, попут одбијања да носи капитенску траку дугиних боја или да подржи жртве земљотреса у Турској и Сирији.
Оно што је чињеница је да се капитени два велика холандска клуба уопште не подносе, готово подједнако као и навијачи из Ротердама и Амстердама.
Синоћни сукоб је само наставак непријатељства које је кулминирало пре неколио недеља у великом дербију када је после победе Фејенорда у Амстердаму (3:2), Кокџу одбио да пружи руку Тадићу на крају утакмице.
Душан Тадић и Оркун Кокџу - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Тадић се сукобио с Турчином – пала и крв /видео/
Турчин сматра да Тадић и његови саиграчи нису исказали довољно хуманости после великог земљотреса у Турској и Сирији, када је страдало на хиљаде људи и зато не жели никакв однос са Србином.
У сваком случају, јасно је да ће после свих инцидената који су претходили получасовном прекиду полуфинала купа, бити пуно посла и за дисциплинске органе Фудбалског савеза Холандије.
Споменимо на крају и да је одмах током утакмице холандска полиција ухапсила 36-годишњег навијача који је упаљачем са трибина погодио везисту Ајакса Дејвија Класена и посекао му главу.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала