- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Васа и шампион Европе се опростили од плеј-офа – Турчин и Американац направили потпуни хаос /видео/

© AFP 2023 / INA FASSBENDERВасилије Мицић, српски кошаркаш
Василије Мицић, српски кошаркаш - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Ефеса поражени су у 33. колу Евролиге од Фенербахчеа резултатом 103:86 чиме су дефинитивно завршили трку за плеј-оф, а Ергин Атаман тешко је поднео пораз па је терен напустио пре краја меча. Завршница је протекла у хаосу, а дошло је и до сукоба јер је Вил Клајбурн хтео физички да се обрачуна.
Шампион Евролиге званично је елиминисан из трке за Топ осам, а пресудио им је Фенербахче на домаћем терену и то у последњим минутима меча. Иако су током већег дела меча кошаркаши Фенербахчеа имали предност она није била толико убедљива све до завршнице.
Ефес је само током прва три минута имао предност, а потом се игра првака Европе окренула наопачке. Највише проблема задао им је Најџел Хејс који је постигао 26 поена док су Тајлер Дорсти и Дејшон Пјер уписали по 17 поена.
Тензична завршница и пораз који их је елиминисао из борбе за плеј-оф тешко су пали Ергину Атаману који је на 37 секунди до краја напустио терен. Димитрис Итудис тражио је неспортски фаул што је Турчина много испровоцирало и он је одлучио да се поздрави са противником и напусти терен.
Секунд до краја меча поново је дошло до ружних сцена. Вил Клајбурн чуо је да му је неко са клупе Фенера добацио ружну реч, а он се потом залетео како би ушао у физички обрачун. Саиграчи су га једва одвојили.
Тешко је пораз пао Ефесу поготово Атаману који је почетком сезоне тврдио да ће његов тим поново подићи пехар. Најефикаснији у гостујућем тиму био је Клајбурн који је уписао 21 поен, док је Василије Мицић убацио 16 поена.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Филип Петрушев и Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Звезда победила најбољи тим Евролиге: Олимпијакос срушен у Београду
Матијас Лесор са навијачима након утакмице - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Партизанов поглед ка Каунасу или чуду у Виторији – Звезда за част против „браће“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Јокић и Денвер исписали историју – први пут у плеј-офу као лидери
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала