- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизанов поглед ка Каунасу или чуду у Виторији – Звезда за част против „браће“

© Sputnik / Лола ЂорђевићМатијас Лесор са навијачима након утакмице
Матијас Лесор са навијачима након утакмице - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана могли би у четвртак увече, два кола пре краја регуларног дела Евролиге, без борбе да се домогну Топ 8. Погледи црно-белих, који свој меч играју у петак у гостима против Монака, биће усмерени ка Каунасу, где им треба победа Макабија над Жалгирисом, или чудо у Виторији, где Асвел гостује директном конкуренту Басконији.
Оно што је најважније јесте да захуктали Партизан, који на претходних седам мечева у свим такмичењима има чак шест победа, уз пораз од Барселоне, држи све у својим рукама.
Све и да вечерашњи резултати не буду ишли на руку црно-белима, Партизан би потенцијалним тријумфом у Кнежевини и теоретски обезбедио место у плеј-офу елитног кошаркашког такмичења.
„Парни ваљак“ предвођен Жељком Обрадовићем, тренутно је на коти 18 када су победе у питању, а јасно је да би с 19 тријумфа био сигуран путник кроз истински пакао који је прошао, до раја и места међу 8 најбољих клубова Старог континента.
Партизан после тешког гостовања Монаку, који с клупе води бивши стратег Црвене звезде и легенда тог клуба Саша Обрадовић, дочекује Панатинаикос у последњем колу.
Постоји и сценарио према ком би упркос оба пораза црно-бели могли до Топ 8, али је за то потребно да Басконија или Жалгирис, који су директни конкуренти изгубе макар једну од преостале две утакмице.
Макаби који је у претходном колу победио Милано и попео се на пето место, има скор 19-13, те гостује Жалгирису у 33. колу, Фенербахче иде на Ефес, док Басконија има најлакши посао против Асвела, па је теоретски могуће и да Ефес угрози Фенербахче.
У последњем колу Ефес игра са Монаком у Истанбулу, Басконија гостује Олимпијакосу, Жалгирис иде на ноге Бајерну, док Фенербахче долази на мегдан Звезди.
Како сада ствари стоје, Партизану ће 19 победа бити довољно да се аутоматски пласира у плеј-оф, али можда приде и „уграби“ и неку позицију више ако се остали резултати поклопе. Претходно ће црно-бели ослушкивати ситуацију у Каунасу и Виторији, одакле би у случају лепих вести без борбе изборили место у Топ 8.
Место у плеј-офу обезбедили су Олимпијакос, Барселона, Реал мадрид и Монако, док су близу Топ 8, Макаби, Фенербахче и Партизан. Такође, у игри су још и Жалгирис, Басконија и Ефес.
Када је Црвена звезда у питању, црвено-бели су остали и теоретски без шанси да се пласирају међу 8 најбољих, а у четвртак увече ће у Београду угостити братски Олимпијакос од 19 часова.
Уз Спутњик спорт пратите уживо тексутални пренос поменутог сусрета.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Јокић и Денвер исписали историју – први пут у плеј-офу као лидери
Словеначки кошаркаш Лука Дончић – у дресу Далас Маверикса - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Лука преузима одговорност – али се не предаје: „Вођа сам и мене треба кривити“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала