- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бациш 40 милиона на „Харија“ Потера, па вратиш оног ког си отерао – има ли краја агонији?

© CLIVE ROSEФренк Лампард
Френк Лампард - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Не памтимо да је један клуб, поготово великан светског формата као Челси, направио толику серију нелогичних потеза у само годину дана. Једном ће дефинитивно моћи да се напише сјајан роман о владавини америчког милијардера Тода Белија на „Стамфорд Бриџу“ после одласка Романа Абрамовича.
Човек који је купио лондoнске „Плавце“ од руског милијардера није се прославио у протеклих годину дана одлукама које је донео у договору са сарадницима.
Од самосталне куповине појачања (потрошио преко 600 милиона евра), до скупоцене смене Немца Томаса Тухела и довођења још скупљег енглеског тренера Грејема Потера, кога је сменио после само шест месеци.
Само на њих двојицу Американац је буквално бацио 51 милион евра, а на тренерску клупу ће се вероватно вратити човек који је неуспешно водио Челси пре две сезоне - Френка Лампарда.
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Американац води ка „дужничком ропству“ – за осам месеци је срушио све што је Рус градио 11 година
Тухел је, на пример, за превремени раскид сарадње добио 11 милиона евра. Брајтону је за долазак Потера плаћено обештећење од чак 25 милиона, а после брзог отказа који му је уручен, енглеском стручњаку следује отпремнина од 15 милиона евра.
Занимљиво је да ће шестомесечни режим Грејема Потера у Челсију, у којем је остварио само седам победа на 22 утакмице, остати упамћен по неколико невероватних чињеница.
Најпре она, коју су открили поједини играчи, да су неки од њих морали да се пресвлаче у ходнику, јер је свлачионица буквално била препуна. Томе је наравно допринело и трошење од стране газде клуба, који је довео гомилу нових фудбалера што је створило гужву у тиму.
Такође, ни сам Потер није успео да придобије скупоцене фудбалере са „Стамфорд Бриџа“, који су му иза леђа наденули надимак Хари, алудирајући на чувени хит роман - „Хари Потер и камен мудрости“.
Тод Бели - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
СПОРТ
Неверица у Лондону – Американац је Абрамовичев клуб учинио неславним рекордером
Што се тиче потраге за новим тренером, на списку жеља су била нека сјајна имена, попут Луиса Енрикеа, Јулијана Нагелсмана, Маурисија Покетина или Лућана Спалетија, али ће Челси највероватније завршити сезону са Френком Лампардом на клупи.
Прослављени фудбалер овог тима и бивши тренер је прихватио понуду челника клуба да само до краја сезоне води „Плавце“, па ће уговор бити потписан до јуна.
Апсолутни приоритет Лампарду ће бити покушај да освоји Лигу шампиона, што неће бити лако јер је већ у четвртфиналу ривал бранилац титуле Реал из Мадрида, док у полуфиналу вреба бољи из двомеча Манчестер сити - Бајерн.
Лампарду ће ово бити други мандат на клупи Челсија, пошто је већ водио екипу од 2019. до 2021. године, без запаженог успеха. Касније се опробао и на клупи Евертона, али је и тамо добио отказ после лоших резултата и чак 24 пораза на 44 утакмице.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Футбол. Кубок России. Матч Динамо - Крылья Советов - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Странци „полудели“ за руским пасошем – још један се јавио: „Нисам био срећнији у животу“
Милош Вељковић, Душан Влаховић и Иван Илић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
„Пиксијев оркестар“ поново свира и стигла је награда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала