- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прва на свету повела недоличну хајку против колега: „Требало је забранити тенис Русима и Белорусима“

© AP Photo / Mark BakerЈелена Рибакина – Ига Швјонтек
Јелена Рибакина – Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Ига Швјонтек, прва тенисерка света, изјавила је у интервјуу за Би-Би-Си, да је тениски свет у старту направио велику грешку јер је дозволио руским и белоруским тенисерима и тенисеркама да се такмиче. Након што су им организатори Вимблдона недавно дали „зелено светло“ да учествују на турниру, Пољакиња је осетила потребу да се огласи.
Пољакиња је са својим тврдокорним ставом отишла толико далеко, пошто је актуелна дешавања упоредила са Другим светским ратом. Практично, покренула је нову хајку против својих колега, што је апсурдно.
„Чула сам да после Другог светског рата Немцима није било дозвољено да играју, баш као ни Јапанцима и Италијанима. Мислим да би такав потез показао руској влади да нису у праву. Ми смо спортисти, мали део света, али је спорт сам по себи битан и веома важан и увек буде искоришћен за пропаганду. Сматрам да је тенис у старту морао свима да покаже да су тенисери против рата. Тенис није кренуо тим путем и зато сада не би било фер и коректно према Русима и Белорусима урадити тако нешто. Та одлука требало је да буде донета пре годину дана“, изјавила је Швјонтек за амерички Би-Би-Си.
Уследио је наставак текста у ком је ублажила првобитни исказ, додајући да нису спортисти криви.
„Није њихова кривица што имају такав пасош. Њихова ситуација је прилично компликвана и тешко им је да јавно проговоре о свему. С друге стране, ми спортисти имамо неку врсту утицаја и осећам да можемо бар мало да помогнемо да све ово престане“, закључила је 21-годишња Пољакиња.
Ана Ивановић - некадашња најбоља тенисерка света - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Ана зна ко је неприкосновен у свету тениса: „Брзо ће достићи све могуће рекорде“
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Надал три године сања финале – Новак јачи од свих забрана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала