- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Покушали су, али ја не мењам руско држављанство“ – Дајана блиста у Америци, а Русију чува у срцу

© Sputnik / Лола ЂорђевићТениска лоптица
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
Пратите нас
Млада руска тенисерка Дајана Шнајдер после пласмана у осмину финала турнира у Чарлстону, говорила је о притиску који трпе руски играчи и подвукла је да неће променити држављанство. Иако 19-годишњакиња живи у Северној Каролини због колеџа, воли да истакне да је из Русије и да је велики родољуб.
Русија је добила још један дијамант у женском тенису који носи име Дајана Шнајдер. Млада 19-годишњакиња претходне године освојиле је две титуле у дублу на јуниорском Аустралијан опену и УС Опену.
Од почетка године посветила се и синглу и показала раскошни таленат, а у Чарлстону је савладала и Веронику Кудерметову, прошлогодишњу шампионку тог турнира. Дајана у Америци борави због школовања, међутим њено срце је у Русији.
„Често расправљамо о тој промени држављанства, али сам против тога. Рекла сам родитељима и тренерима који су покушавали да ме убеде у то. Као особа, која је играла за национални тим толико година, знам да не могу другачије. Одгајана сам као родољуб“, рекла је Рускиња у интервјуу за „Шампионат“.
Без уздржавањава млада Дајана причала је о томе како страни тренери не воле руске играче.
„Тренери су ми рекли како бих могла да играм за другу земљу и да би тако имала више прилика, јер они не воле Русе. Не дају тако добре уговоре као Европљани или Американци. Када погледате наше спортисте који се не такмиче, буде вам жао, јер су цео свој живот и детињство посветили томе“, додала је руска тенисерка.
За своју земљу сматра да је најбезбедније место на свету.
„Допада ми се у Русији. Људе не занима одакле сте, да ли сте из Русије или не. Сви вас третирају добро, помажу вам са проблемима у школи. У Европи, често, када је све почињало, питали су ме, 'јел безбедно живети у Русији'? Одговорила сам да је то најбезбедније место за мене на целој планети“, закључила је Шнајдерова.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Моћни Миомир славио два пута у истом дану – прво у четвртфинале, а онда са Николом у полуфинале
Доминик Тим - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Први излет Американца у Европу се брзо завршио – враћа се гренд слем шампион
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Познато када Новак добија ривале у историјском походу на Кнежевину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала