- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Доњецка и Луганска Народна Република обележавају девету годишњицу независности

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаМитинг у Москви поводом референдума у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области
Митинг у Москви поводом референдума у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
Пратите нас
Доњецка и Луганска Народна Република обележавају девету годишњицу независности, а вршилац дужности шефа ДНР Денис Пушилин честитао је грађанима овај дан рекавши да је у априлу 2014. године покренут процес „дуго очекиваног повратка кући у Русију“.
„Драги суграђани! Честитам вам девету годишњицу проглашења независности Доњецке Народне Републике! У априлу 2014. покренули смо дуго очекивани повратак кући у Русију. Тада смо осетили пуну снагу и непоколебљивост нашег руског јединства, веровали смо у себе и чврсто дефинисали своју вољу“, написао је Пушилин на Телеграму.
Он је уједно и захвалио свим грађанима ДНР зато што су 2014. године гласали за независност и тиме „направили први и пресудан корак у том правцу“.
„Наша борба још увек није готова. Међутим, главни циљ смо постигли, ми смо постали неодвојиви део једне велике државе“, додао је.
И вршилац дужности Луганске Народне Републике Леонид Пасечник честитао је својим суграђанима овај дан пожелевши свима просперитет у саставу Руске Федерације.
„Под непрестаним гранатирањем непријатеља, заједно, раме уз раме, борили смо се на фронтовима, извојевали прве победе и непоколебљиво ишли ка циљу – повратку у Русију“, написао је он на свом Телеграм каналу.
Подсетимо, у ДНР, ЛНР, Запорошкој и Херсонској области су 30. септембра одржани референдуми на којима су грађани изгласали да те територије уђу у састав Руске Федерације.
Морнаричка пешадија руске морнарице на вежби бојевог гађања у Приморском крају - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО ДНР: У случају контраофанзиве снаге Кијева ће претрпети колосалне губитке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала