Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србину приведеном на Јарињу одређен притвор, терети се за напад на службено лице

© Sputnik / Гавро ДешићАдминистративни прелаз Јариње
Административни прелаз Јариње - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
Пратите нас
Никола Тодоровић, лекар запослен у КБЦ у Косовској Митровици, приведен је данас на прелазу Јариње док је возио малолетну децу у општину Србица, на породичну крсну славу, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Тодоровићу је, после саслушања, одређен притвор.
Припадници тзв. косовске полиције зауставили су га због недостајуће документације за децу, извели децу из возила и малтретирали Тодоровића пред њима, а када им се успротивио, привели су га, наводи се у саопштењу.
Канцеларија за Косово и Метохију истиче да је одмах ангажовала адвоката ухапшеном Тодоровићу.
„Реч је о још једном случају иживљавања од стране косовске полиције која свакодневно тражи изговоре и оправдања да би малтретирала и приводила Србе, а случај Тодоровића издваја се по томе што је малтретирање доживео пред троје деце од 12, осам и пет година, и то на славу“, додаје се у саопштењу.

Тодоровићу одређен притвор, терети се за напад на службено лице

Тодоровићу је одређен притвор у трајању од 48 сати, потврдио је за Танјуг адвокат Милош Делевић.
„Тодоровић се терети за напад на службено лице, биће сутра изведен пред судију и очекујем да му буде одређен притвор у трајању од 30 дана. Као његов бранилац, понудићу сутра неке алтернативне мере, како не би дошло до једномесечног притвора“, рекао је Делевић.
Огласила се и тзв. косовска полиција која је потврдила да је Никола Тодоровић приведен на административном прелазу Јариње око 16:30 часова.
Како је саопштено, Тодоровић наводно није поседовао одговарајућа документа за улазак на такозвано Косово.
„Након што му је ускраћен улаз у нашу земљу, осумњиченом Н.Т. (рођен 1981, држављанин Србије) почео да вређа полицајце који су били на службеној дужности на граничном прелазу. Од осумњиченог је затражено да потпише документ/резолуцију о одбијању уласка на Косово, коју је одбио да потпише и том приликом напао једног од официра коме је нанео телесне повреде“, саопштено из полиције.
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СРБИЈА
Вучић после састанка са Србима са КиМ: Повукао сам се пред њиховим аргументима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала