- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о могућности утицаја Запада на Пекинг: Кина је озбиљна држава

© AP Photo / Thibault CamusЕмануел Макрон и Си Ђинпинг
Емануел Макрон и Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
Пратите нас
Кина је озбиљна држава са сувереним ставом и не мења своје мишљење под спољним утицајем, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући посету француског председника Емануела Макрона Пекингу и његов покушај да наведе кинеског председника Си Ђинпинга да промени став о сукобу у Украјини.
„Кина је веома озбиљна, велика држава, са својим сувереним ставом. И то је врло озбиљан став, који се формира на озбиљан начин. И то није земља која тако брзо под спољним утицајем мења своје ставое“, рекао је Песков новинарима.
Портпарол Кремља је истакао да су контакти француског и кинеског лидера веома важни и да је пажљиво пратила саопштења након тог сусрета.
Песков је додао да су Русија и Кина повезане сопственим односима: „Веома је богат комплекс тих односа. И то је оно на шта смо пре свега усредсређени“.
Француски лидер је допутовао у државну посету Кини у среду, заједно са шефицом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен. Председник Кине Си Ђинпинг је у четвртак разговарао с Макроном, а једна од важних тема разговора с европским политичарма је било решавање украјинске кризе.
Емануел Макрон и Си Ђинпинг на свечаној церемонији у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СВЕТ
Медији: Макрон није успео да убеди кинеског лидера да промени став по питању Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала