- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Чамац с мигрантима потонуо у близини обале Туниса, нестало најмање 20 људи

CC0 / Pixabay/Gerd Altmann / Мигранти на броду, илустрација
Мигранти на броду, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
Пратите нас
Туниски званичници су потврдили данас да се у водама Средоземног мора надомак Туниса, преврнуо чамац са избеглицама из Африке, наводећи да се најмање 20 бродоломника воде као нестали, а 17 је спасено.
Од 17 људи које је спасила Обалска стража Туниса, двоје су у критичном стању, саопштио је судија Фаузи Масмуди из туниског приобалног града Сфакса и потврдио да су избеглице покушале чамцем да пређу преко Средоземног мора и докопају се Италије.
Последњих недеља, десетине људи су нестале или су се утопиле и бројним бродоломима недалеко од обала Туниса који је уместо Либије постао главна полазна тачка за Африканце који беже од сиромаштва и сукоба у нади да ће пронаћи бољи живот у Европи.
Национална гарда Туниса саопштила да је више од 14.000 избеглица, углавном из субсахарске Африке који покушавају да се домогну Европе, пресретнуто или спасено у прва три месеца ове године, пет пута више него у истом периоду прошле године, пренео је Танјуг.
Премијерка Италије Ђорђа Мелони упозорила је да Европа ризикује да се суочи са огромним приливом избеглица из северне Африке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала