- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан је чекао 13 година, а Жељко зна шта је била моћ за Топ 8: „Свуда их има“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
Пратите нас
Пуних 13 година КК Партизан је чекао и дочекао да се нађе међу Топ 8 Евролиге. Херојски извојеваном победом у Кнежевини против Монака, после драматичне завршнице 88:84, циљ је остварен, после чега је пред новинаре изашао Жељко Обрадовић и причао о великом успеху.
Најтрофејнији европски стручњак, који се вратио у српску кошарку и преузео своје црно-беле, управо због оваквих ствари, није крио задовољоство због пласмана у плеј-оф Евролиге.
Јасно је да су његови играчи хероји, да су мушки изнели све што им се нашло на путу ове сезоне, која је била све осим лака, али је популарни Жоц истакао један битан фактор, који је довео Партизан ту где јесте - у сажвежђе најбољих екипа Старог континента.
„Срећан сам што смо победили утакмицу против Монака и срећан сам што смо међу осам најбољих у Евролиги. Свака част мојим играчима на свему што су до сада урадили. Била је веома тешка утакмица против тима који је већ у прва четири у Евролиги и имаће предност домаћег терена у плеј-оф серији. Честитке и њима, али и нашим људима, који су наша моћ, који покрећу тим, где год да играмо. Иамо толико навијача који су и овде били вечерас да нас подрже. То нам даје снагу да будемо на нивоу на којем је потребно", биле су прве речи искусног стратега.
Обрадовић одмах после меча против Монака није био упознат са свим сценаријима у последњем колу, али је јасно да црно-бели неће бити осми.
„Добио сам информације да не можемо да будемо осми. Можемо да будемо пети, шести или седми, али то није битно. Играћемо на нивоу на којем смо били до сада", јасан је Жељко.
Неизбежно је било питање да ли је куцнуо час да Партизан понови успех из 2010. године, када је Душко Вујошевић одвео црно-беле на фајнал-фор у Паризу...
„Прерано је то. Да видимо где ћемо бити и шта ћемо бити", спустио је лопту стари кошаркашки вук услед еуфорије која је заслужено настала због сјајног резултата Партизана и пласмана у Топ 8 Евролиге.
Партизан у последњем колу регуларног дела елитног кошаркашког такмичења дочекује Панатинаикос 14. априла и нема дилеме да ће Београдска арена бити дупке пуна, као што је и до сада био случај.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
Партизан кроз драму покорио и Монако за плеј-оф Евролиге!
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
Јокића одмарање коштало пада са врха – Камерунац води у трци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала